fbpx
Vera Hirics / Віра Гирич почала працювати в київському бюро Радіо Свобода з 1 лютого 2018 року

Elhunyt a Szabad Európa Rádió munkatársa a Kijev elleni orosz támadásban

Vera Hirics házát eltalálta egy orosz rakéta.

A Szabad Európa Rádió pénteken közölte, hogy elhunyt az egyik munkatársuk, Vera Hirics a Kijev elleni, az Antonio Guterres ENSZ-főtitkár látogatása során történt orosz csapásban – írja a hírszervezet ukrán kirendeltségének közleménye nyomán az Index.

„Vera Hirics, a Szabadság Rádió újságírója és producere meghalt, amikor egy orosz rakéta eltalálta azt a házat, amelyben élt Kijevben. A tragédia április 28-án történt, holttestét ma, április 29-én találták meg a romok alatt”

– közölte a médiaszolgáltató.

Jamie Fly, a Szabad Európa Rádió / Radio Liberty elnöke mély sajnálatát fejezte ki Vera Hirics halála miatt.

A február 24. óta tartó orosz-ukrán háborúban több munkatársa is meghalt vagy megsérült: már eddig is 20 elhunytról érkezett adat, de az elhunyt tudósítók száma ennél magasabb lehet. Benjamin Hall, a Fox News tudósítója Pierre Zakrzewski operatőrrel és Oleksandra Kuvshinova ukrán újságíróval dolgozott, amikor járművüket március 16-án eltalálta az orosz csapatok tüzérségi lövedéke Kijev közelében. Benjamin Hall súlyos, maradandó sérülésekkel túlélte a támadást, kollégái azonban életüket vesztették. Okszana Baulina, a The Insider újságírója szintén márciusban hunyt el egy rakétabecsapódás következtében, Kijev egyik kerületében.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: Vera Hirics. Віра Гирич почала працювати в київському бюро Радіо Свобода з 1 лютого 2018 року 
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások