fbpx
M1 Híradó - baki 2022.04.24-én

Két nap alatt kétszer is hatalmasat bakizott az M1 Híradó

A nemzeti hírtévé munkatársai több napon át úgy tudósítottak a szlovéniai választásokról a hétvégén, hogy eközben Szlovákia zászlaját, illetve címerét tették ki a képernyőre.

Épp a napokban távozott a közmédia egyik emblematikus figurája, a külpolitikai témákért is felelős media1.hu/cimke/bende-balazs/ vezető szerkesztő, de úgy tűnik, a távozása után sem maradnak meghökkentő műsorelemek nélkül az M1, azaz a nemzeti hírtévé nézői.

Az idén már 130 milliárd forintos büdzsével rendelkező állami médiavállalat, az MTVA munkatársait igencsak összezavarhatta, hogy nem csak dél-nyugati szomszédunknál, Szlovéniában, de a velünk ugyancsak szomszédos Szlovákiában, északon is választásokat tartottak a hétvégén, no meg Szlovákia és Szlovénia abban is hasonlít egymásra, hogy mindkettőben az első öt betű megegyezik.

Így aztán a szlovén választások kapcsán készített exit poll eredményekről szóló riporthoz a szlovák grafika került fel vasárnap, amikor a műsorvezető felvezette a riportot. Ha azonban azt gondolná, hogy egyszeri botlásról van szó, nagyon téved.

Ugyanis amikor a vasárnapi bakira egy nyilvános Facebook-bejegyzésben felhívta a figyelmet Kert Attila, az Euronews magyarországi igazgatója, Borsa Miklós, az M1 Híradó egykori munkatársa (aki idén márciusban egy interjúban beszélt arról, minek is volt kitéve a cégnél és ebbe hogyan betegedett bele) képernyőképpel jelezte, hogy már előző nap, Németh Balázs műsorvezetése alatt is így, szlovák zászlóval került adásba a szlovéniai választásokról egy riport.

Tehát úgy látszik, egy nap sem volt elegendő, hogy a köztévénél valaki észlelje és javítsa a hibát.

Németh Balázs, az M1 Híradósa mellett a szlovén választások kapcsán megjelenik a szlovák címer
Németh Balázs, az M1 Híradósa mellett a szlovén választások kapcsán megjelenik a szlovák címer

 

És egy másik időpontban
És egy másik időpontban is előfordult

 

További hírek

Borító: A szlovéniai exit poll eredményeket ismerteti az M1 Híradó vasárnap, szlovák zászló, illetve címer mellett. Fotó: képernyőkép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások