fbpx
Elfelejtett nemzedék.

Az HBO Max kínálata magyar háborús rövidfilmmel bővül, itt az előzetese is

15 országban mutatják be a második világháború magyarországi borzalmairól szóló Elfelejtett nemzedék című kisjátékfilmet.

Aracsi Norbert rendező rövidfilmje, az Elfelejtett nemzedék május 1-jén debütál az HBO Max kínálatában Magyarországon és Kelet-Közép Európában – közölte a Media1.hu-val egy hétfői közleményében a Warner Bros. Discovery (WBD), ahová az HBO Max is tartozik néhány napja.

Mint írták, a fesztiváldíjas alkotás főbb szerepeiben Cservák Zoltán, Jászberényi Gábor, Hajduk Károly és György Dávid Zoltán látható.

Az Elfelejtett nemzedék négy magyar katona sorsát mutatja be a második világháború sújtotta Magyarország végnapjaiban. A film főszereplője egy fiatal fiú, aki 1944 végén kerül ki a frontra, amikor a háború eléri az ország területeit. Ez a történet azoknak állít emléket akiket elsöpört a világháború borzalma. Ők az Elfelejtett nemzedék

– írták a filmről.

Részlet az Elfelejtett nemzedék című filmből.
Részlet az Elfelejtett nemzedék című filmből. Fotó: Péterfy Bernadett

Aracsi Norbert rendező, forgatókönyvíró elmondta:

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy az HBO befogadta kisjátékfilmünket, mely a történelem egyik fontos, de ismeretlen szeletét mutatja be. Filmünkkel szerettünk volna emléket állítani azoknak, akiket elsöpört a második világháború borzalma Magyarországon, és most lehetőségünk van ezt az emléket 15 országban bemutatni az HBO jóvoltából. Köszönöm mindenkinek, aki csatlakozott ehhez a nem mindennapi feladathoz”.

A rövidfilmről egy előzetest is kaptunk, mutatjuk.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások