fbpx
Freeszfe, Tilos Rádió.

A FreeSZFE is a Tilos Rádió mellé áll

A FreeSZFE kötelességének érzi, hogy ebben a helyzetben kiálljon a sajtószabadság mellett, és szolidaritást vállaljanak a Tilos Rádióval. A Media1 podcast és rádióműsorának e heti vendége lesz egyébként Csabai Gábor „Papó”, a Tilos Rádió ügyvezetője és Pataki Gábor, a Klubrádió volt főszerkesztője.

„A Tilos Rádió harminc éve teszi, amit kell – ha a sors úgy hozza, a mindenkori hatalom ellenében gyakorolja a szólásszabadságot, ingyen és bérmentve szolgálja a közt, azok helyett is, akiknek ez volna a dolguk. A Nyuszi a jeles évforduló alkalmából ismét nagyot tojt, ezúttal, mondhatni, a sajtószabadság fejére”

– idézi a Freeszfe Egyesület közleményét a hvg.hu.

Mint arról a Media1 is beszámolt, a Médiatanács nem hosszabbította meg a Tilos Rádió engedélyét a Budapest 90,3 MHz frekvencián, mivel a grémium szerint a médiaszolgáltató többször is hibázott korábban. A lejáró frekvenciajogosultásgot jelen állás szerint szeptemberig használhatják.

A Tilos Rádió honlapja.
A Tilos Rádió honlapja.

Sokan állnak ki a Tilos mellett

„Az illiberális hatalom szolgái a parlamentáris diktatúra negyedik ciklusának beköszöntét a rádió frekvenciájának elvételével ünnepelték, a sajtótörvények kilenc rendbeli megsértésére hivatkozva”

– fogalmazott a FreeSZFE, hozzátéve, hogy a Tilos több műsora „folyamatosan beszámolt az egyetemi autonómia modellváltásnak nevezett felszámolásának szégyenletes folyamatáról”, és „a szerkesztői kezdetektől szolidaritást vállaltak az egyetemet elfoglaló közösséggel, a FreeSZFE-mozgalommal, lehetőséget adtak rá, hogy saját sávot kapjon, minden segítséget megadva a hiteles tájékoztatáshoz és a szabad műsorkészítéshez”.

„Mi, a FreeSZFE közösségének tagjai, kötelességünknek érezzük, hogy ebben a helyzetben kiálljunk a sajtószabadság mellett, szolidaritást vállaljunk a Tilos Rádió műsorkészítőinek és hallgatóinak közösségével, és kérjük a szabad sajtó barátait, hogy támogatásukkal segítsék a rádió működését”

– húzták alá.

Az aláírók között van például Tarr Béla Kossuth-díjas filmrendező, Szüts Miklós festőművész, Erdély Mátyás Kossuth-díjas operatőr, Barda Beáta, a Trafó igazgatója, Németh Gábor író, Bodor Johanna koreográfus, Majtényi László jogtudós és Schwechtje Mihály filmrendező is.

A Media1 e heti egyik vendége a Tilos Rádió ügyvezetője

A Media1 podcast- és rádióműsorának e heti vendége Csabai Gábor „Papó”, a Tilos Rádió ügyvezetője és Pataki Gábor, a Klubrádió volt főszerkesztője. A mintegy 45 perces beszélgetést, melyet pénteken rögzítettünk, hamarosan közzétesszük a Media1 oldalán és podcast felületein, valamint 11 rádióban is hallható lesz.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások