fbpx
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án.

Nem kérdezhetett Orbán Viktortól az újraválasztását követő első sajtótájékoztatón a hvg.hu és több más lap újságírója

A hvg.hu szerint rajtuk kívül legalább négy szerkesztőség is hiába próbálta feltenni a kérdéseit. A lap utóbb megírta, miket kérdezett volna.

Megtartotta a vasárnapi választási győzelem utáni első nemzetközi sajtótájékoztatóját Orbán Viktor miniszterelnök. A hvg.hu beszámolója szerint, bár az ő munkatársuk is bejutott a tegnapi, szerdai sajtóeseményre, nem engedték, hogy feltegye a kérdéseit.

Mint a portál fogalmazott, a sajtótájékoztatón Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár „cipzárszerűen” szólította az újságírókat, egy nemzetközi, egy hazai média sorrendben, „ügyelve arra, hogy a kormánypárti média összes munkatársa feltehesse ugyanazt a típusú kérdést: Orbán mit szól az ellenzék bukásához”.

A hvg.hu azonban nem kapott szót Kovácstól, és legalább négy másik médium is így járt.

A hvg.hu az alábbi kérdéseket szerette volna feltenni a miniszterelnöknek:

  • Miért nem beszélt Volodomir Zelenszkij ukrán elnökkel? (Annak apropóján, hogy a magyar kormányfő Putyinnal elmondása szerint hosszasan beszélgetett.)
  • Véleménye szerint nem árt-e a kárpátaljai magyarok megítélésének, hogy folyamatosan bírálja Zelenszkij elnököt, bekéretik az ukrán nagykövetet, illetve mi a gyakorlati különbség abban, hogy az Ukrajnának szánt fegyverek nem a magyar-ukrán, hanem pár kilométerrel arrébb, például a szlovák-ukrán határon át érkeznek?
  • Szijjártó Péter külügyminiszternek vissza kell-e adnia a Barátság érdemrendet, és hogy igaza van-e az orosz nagykövetnek abban, hogy Magyarország csak Brüsszel kényszerítése miatt szavazza meg a szankciókat?

A portál hangsúlyozta, hogy ezeket a kérdéseket más újságírók sem tették fel Orbánnak.

„Interjút is szívesen adok”

Mint arról a Media1 is beszámolt, Orbán Viktor még vasárnap, a választások napján, miután leadta szavazatát, válaszolt néhány újságírói kérdésre. A Telex a közmédia kiegyensúlyozatlan tájékoztatásáról érdeklődött, érdemi válasz helyett azonban a miniszterelnök mindössze annyit felelt, hogy  „interjút is szívesen adok, de ha valakinek esetleg még van kérdése…”. Ezt követően még hétfőn küldött is a lap egy interjúkérelmet Havasi Bertalanon, a miniszterelnök sajtófőnökén keresztül, erre azonban több nap elteltével sem kaptak választ.

A magyar kormányfő hosszú évek óta csak a kormánypárti médiumokkal vállal interjút, míg a nem kormánypárti lapok többnyire alákérdeznek.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások