fbpx
Hackertámadás, kibertámadás, hackerek.

Nyomozás indult a kormánypárti lapok elleni hackertámadás kapcsán

A Nemzeti Nyomozó Iroda hivatalból indított vizsgálatot az ügyben.

Mint arról a Media1 is beszámolt, hétfő reggel a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks több online portálját is hackertámadás érte.

Hosszabb-rövidebb ideig elérhetetlen volt például a kormánypárti médiaholdinghoz tartozó 888.hu, a Nemzeti Sport Online, a Magyar Nemzet Online és a Mandiner is. Ezen felül a támadók – akik az Anonymous nemzetközi hackercsoport tagjainak állították be magukat – egyes portálokon olyan üzeneteket helyeztek el, mint például hogy az adott oldal megtéveszti az olvasókat, de arról is lehetett olvasni, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt ígéreteiből már több is teljesült.

A feltört NER-lapokon egy ideig ez volt látható
A feltört NER-lapokon egy ideig ez volt látható

A feljelentéseiről ismertté vált Tényi István ennek kapcsán azt kérdezte a Nemzeti Nyomozó Irodától (NNI), hogy indult-e nyomozás az ügyben, majd a kapott választ a Magyar Nemzet Online-hoz is eljuttatta, ami így hangzik:

„Hatóságunk 2022. március 28-án hivatalból rendelt el nyomozást a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 423. § (2) bekezdés b) pontjába ütköző információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen”

– írta az NNI.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások