fbpx
Hacker, hackertámadás.

Hackertámadás ért több Fidesz-közeli oldalt

Az elkövetők az Anonymous-csoport tagjainak állítják be magukat.

Ma, hétfőn reggel több kormánypárti médium online felülete is elérhetetlenné vált egy hackertámadás következtében – számolt be a hvg.hu.

Egyes médiumok címlapja helyett korábban egy olyan üzenet volt olvasható, mely arról szólt, hogy a lap megtéveszti az olvasókat, és arról is lehetett olvasni, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt ígéreteiből már több is teljesült.

A támadás elkövetői az Anonymous-csoport tagjaiként állították be magukat, egyelőre azonban nem tudni, hogy tényleg ők állnak-e az eset mögött – jegyezte meg a hvg.hu.

A feltört NER-lapokon egy ideig ez volt látható
A feltört NER-lapokon egy ideig ez volt látható

A hackertámadás miatt egy időre elérhetetlenné vált a Mediaworks.hu, a 888.hu, a Nemzeti Sport Online, és a Magyar Nemzet Online honlapja sem, de más KESMA-s lapok sem töltődtek be. Hosszas várakozást követően időnként 522-es hibaüzenet jelent meg, időtúllépés miatt.

„Baloldali hackertámadást” emleget az igazságügyi miniszter

Varga Judit igazságügyi miniszter még hétfő délelőtt reagált a történtekre egy Facebook-bejegyzésében. Ebben felhívta az EBESZ figyelmét a – mint fogalmazott – „baloldali hackertámadásra”. A miniszter úgy vélte, azért tették elérhetetlenné a szóban forgó kormánypárti portálokat, „mert azok mást mertek írni, mint a nemzetközi liberális mainstream média”. Varga Judit egyébként a posztja alatt egy kommentben jelezte, hogy kiáll az „elhallgattatott” jobboldali portálok mellett:

Varga Judit kiállása a kormánypárti portálok mellett.
Varga Judit kiállása a kormánypárti portálok mellett. Fotó: Varga Judit / Facebook.com

„Ez vár ránk, ha a baloldal kerül hatalomra április 3-án? Portálok ellehetetlenítése és újságírók vegzálása? A baloldal bűnözőket bérelt fel a kampányban? Ez is benne lesz vajon az EBESZ-jelentésben?”

– tette fel a kérdést még a bejegyzésében Varga, utalva a néhány nappal korábban megjelent EBESZ-jelentésre, melyben például a közmédia elfogultsága, kormánypártisága is szóba került.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások