fbpx
Gönczi Gábor, a TV2 Tények hírolvasója a csatorna Orbán Viktor mellett kiálló videójában.

Ismét Orbán Viktor mellett agitálnak a TV2 műsorvezetői, holott korábban már hasonló miatt bírságot kapott a médiaszolgáltató

A függetlenség látszatára sem adó, Mészáros Lőrinc közeli tévécsatornának nem ez az első hasonló megmozdulása: négy évvel ezelőtt gyakorlatilag ugyanígy kampányoltak Orbán Viktor és a Fidesz mellett, amiért akkor közel 3,5 millió forintos büntetést kaptak.

A 444 szúrta ki a TV2 videóját, melyben a tévétársaság arcai – több műsorvezető, valamint maga Kökény-Szalai Vivien, a TV2 Média Csoport hírigazgatója is – nyíltan kiálltak a magyar kormány mellett.

A videóban feltűnik Gönczi Gábor, Marsi Anikó, a Tények két műsorvezetője és az az Istenes László is, aki a felcsúti fociakadémia kommunikációs igazgatójaként is tevékenykedik a TV2-s szerepvállalása mellett.

Marsi úgy fogalmazott,

„Olyan országban szeretnék élni a jövőben is, amelyik kimarad a háborúból, és ehhez olyan vezetőre van szükség, mint Orbán Viktor”.

Ezt követően mindannyian elmondták, hogy a jelenlegi magyar miniszterelnököt támogatják a vasárnap, április 3-án esedékes országgyűlési választáson.

A videó a TV2 Tények Facebook-oldalán jelenleg egy kiemelt posztban szerepel.

(Frissítés 2022.05.04. A videót mostanra a TV2 Facebook-oldaláról eltávolították, de a Tények oldalán és néhány egyéb felületen még megtaláltuk.)

Az előző kampány során is ugyanez történt

Négy évvel ezelőtt, a 2018-as országgyűlési választási kampány során is kiálltak a Fidesz mellett a TV2 arcai. Emiatt az MSZP-s Harangozó Tamás szándékos jogsértés miatt bepanaszolta a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB) a csatornát, mely 3,45 millió forintos büntetést szabott ki ezért a médiaszolgáltatóra a hvg.hu beszámolója szerint.

Az NVB szerint a TV2 megsértette a médiatörvényt, mely kimondja, hogy a hírműsorban „műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs” politikai hírhez nem fűzhet „véleményt, értékelő magyarázatot.

Frissítés 19:45

Így reagált az RTL Híradó a történtekre

A TV2 műsorvezetőinek videójára reagált a hétfő esti RTL Híradó is, beszólva a TV2 “propagandistáinak”: minderről videói is készült, ami elérhető itt.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Gönczi Gábor, a TV2 Tények hírolvasója a csatorna Orbán Viktor mellett kiálló videójában. Fotó: TV2 Tények / Facebook.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások