fbpx
Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

Új pozíciót kap Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, a Pesti TV és az Indamedia társtulajdonosa

Vaszily Miklós várhatóan bekerül a Mészáros Lőrinc közeli Bankholding felügyelőbizottságába.

A Telex írta meg elsőként, hogy a média után a bankrendszerben is feladatot kap Vaszily Miklós, ő lesz ugyanis a Mészáros Lőrinc bankjai, a MKB Bank Nyrt., a Budapest Bank, és a a Takarékbank fúziójával létrejövő Bankholding felügyelőbizottságának egyik tagja.

Vaszily Miklóson kívül Járai Zsigmond volt jegybankelnököt, az első Orbán-kormány egykori pénzügyminiszterét és Nagy Andor politikust, Orbán Viktor egykori kabinetfőnökét, volt izraeli és bécsi nagykövetet is jelölik az fb-be.

Vaszily Miklós nem most kerül először Mészáros Lőrinc közelébe: korábban Vaszily volt a Mészáros-érdekeltségű Echo TV elnöke, majd 2020 márciusától az Index.hu-t is tulajdonló Indamediánál lett társtulajdonos. Utóbbi vállalatról épp a napokban szivárgott ki egy hangfelvétel, amelyen Fekete-Szalóky Zoltán, az Index főszerkesztője arról beszélt, hogy nem kellene nagyon bántani Mészáros Lőrincet és párját, Várkonyi Andreát, mert Mészáros 100 milliót adott a médiavállalatnak.

Vaszily társtulajdonosa a korábban Mészáros Lőrinc által pénzelt, Huth Gergely főszerkesztette Pesti TV-nek, és a 14 tévécsatornával rendelkező TV2 Média Csoportnál is jelen van mint a vállalat igazgatóságának elnöke. Vaszily bankholdingos új feladatköre tehát már a sokadik olyan pozíciója lesz, aminek köze van Mészáros Lőrincnek.

Iratkozzon fel a Media1 Telegram-csatornájára, hogy azonnal értesülhessen a híreinkről!

További híreinket itt érheti el!

Borító: Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa, a Bankholding leendő felügyelőbizottsági tagja.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások