fbpx
A Gyógyszerészi Hírlap, valamint a Miniszterelnöki Kabinetiroda által szerkesztett melléklete, benne Orbán Viktor köszöntőjével.

Kormányzati propagandakiadvány került a Gyógyszerészi Kamara szaklapjába

Maga Orbán Viktor köszöntötte a gyógyszerészeket a propagandakiadványban.

Az RTL.hu vette észre, hogy különös mellékletet kapott a Gyógyszerészi Hírlap nevű kiadvány legfrissebb, márciusi száma, mely az utolsó az április 3-i országgyűlési választás előtt.

A Gyógyszerészeti Kamara szaklapjához egy Rogán Antal minisztériuma, a Miniszterelnöki Kabinetiroda által kiadott kiadványt kaptak az olvasók, melynek első oldalán rögtön Orbán Viktor köszöntötte a gyógyszerészeket, a kormányzati reklámokból már jól ismert „Magyarország jobban teljesít” szlogen kíséretében.

A kiadvány további részében a gyógyszertárak helyzetét hasonlítják össze a 2010 előtti, és a Fidesz-KDNP kormányok alatti időszakok között.

„Költségtakarékossági megfontolások”

Az RTL.hu kereste a kamarát, hogy megtudják, miért került kormányzati hirdetés a lapszámba.

Hankó Zoltán elnök úgy felelt a portálnak,

„A kiadvány szakmai előkészítése a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Kamara közös munkája volt, a melléklet megjelentetéséről közös döntés született, a Gyógyszerészi Hírlapba történő »behúzás« költségtakarékossági megfontolások miatt a Kamara elnökének személyes döntése volt a kabinetiroda jóváhagyásával”.

Arra, hogy nem problémás-e egy ilyen, az adott politikai oldalt népszerűsítő melléklet szaklapban kiadása, azt mondta, „a Kormány és a Kamara között 2010 óta folyamatos, és minden ciklusban megújított együttműködés van. A kiadvány az elmúlt 12 év együttműködésének legfontosabb eredményeit mutatja be és az elkövetkező időszakra vonatkozóan azokat a célokat, amelyekben az elmúlt hónapok egyeztetései során konszenzusra jutottunk”.

Egyébiránt azt is elmondta a portálnak, hogy a „behúzásért” a kamara nem kapott plusz pénzbeni kompenzációt a minisztériumtól, mivel az nem járt nekik többletköltséggel.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: a Gyógyszerészi Hírlap, valamint a Miniszterelnöki Kabinetiroda által szerkesztett melléklete, benne Orbán Viktor köszöntőjével. Fotó: Nagy Marcell / Facebook.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások