fbpx
orosz-ukrán háború

A Central Médiacsoport és a Magyar Lapkiadók Egyesülete iparági összefogást kezdeményez a független ukrán sajtó megsegítésére

A médiavállalat a Media1-hez is eljuttatott szerdai közleményében úgy fogalmazott, szeretnék az orosz-ukrán háború kapcsán a független és hiteles tájékoztatást nyújtó Independent Regional Press Publishers of Ukraine-re irányítani a hazai tartalomszolgáltatók és lapkiadók figyelmét.

A nemzetközi csr-projekt első lépéseként a Central Médiacsoport pénzadománnyal segítette a szervezetet, és erre buzdítja a hazai iparág többi szereplőjét is.

A kiadócsoport ennek érdekében, a Magyar Lapkiadók Egyesülete támogatásával olyan felhívást tett közzé, amelyben a hazai iparág többi szereplőjét is arra kéri, hogy ha tehetik, ők is támogassák az Independent Regional Press Publishers of Ukraine elnevezésű szervezetet.

A szervezet újságírói jelenleg is testközelből élik át a háború borzalmait, miközben azon dolgoznak, hogy hitelesen tájékoztassák nemzetüket és az egész világot az ukrajnai történésekről, a független sajtó erősítésére így most nagyobb szükség van, mint valaha.

„Az orosz-ukrán háborús konfliktusban nemcsak emberéletek százezrei, hanem a helyi független sajtó léte is komoly veszélynek van kitéve. A hiteles tájékoztatás szellemét alapvető értékeinek tekintő kiadóként úgy érezzük, kötelességünk az ukrán független sajtó munkáját is segíteni, ezért juttattuk el pénzadományunkat az Independent Regional Press Publishers of Ukraine elnevezésű szervezetnek, és a Magyar Lapkiadók Egyesületéhez eljuttatott felhívásunkban erre buzdítjuk a hazai tartalomszolgáltatókat, illetve lapkiadókat is”

– mondta Vági Róbert, a Central Médiacsoport vezérigazgató-helyettese.

Az Independent Regional Press Publishers of Ukraine elérhetősége:

Oksana Brovko, Association of Independent Regional Publishers – CEO

www.airpu.org

Telefon: +380676177742

E-mail: [email protected]

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások