fbpx
Újságíró, a háttérben katona.

Otthonukból raboltak el ukrán újságírókat orosz fegyveresek

Egy másik médiamunkást pedig már több mint egy hete keresnek, azonban azóta sem került elő.

Az orosz katonai erők Melitopolban négy ukrán újságírót is elraboltak hétfő reggel – írta a The Guardian nyomán a Blikk.

A médiamunkásokat az újságírók ukrán nemzeti szakszervezete szerint órákon keresztül ismeretlen helyen tartották fogva, majd szabadon engedték őket.

A szakszervezet azt írta, a fegyveresek elmentek Jevhenia Borian szerkesztőhöz, valamint Mikhajlo Kumok, Julia Olkovszkához és Liubov Csajka újságírók lakására is. Hozzátették: az állapotuk egyelőre nem ismert.

A CNN értesülései szerint mind a négyen a Melitopolskie Vedomosti nevű lappal álltak kapcsolatban, mely az oroszok által megszállt, Melitopol nevű városban működik.

Még pénteken a Hromadske nevű ukrán sajtóorgánum közölte, hogy az egyik újságírójuk, Victoria Roshchina eltűnt, március 15. óta nem került elő. Roshchina a lap szerint azt tervezte, hogy Mariupolba utazik. Kollégái március 12-én azonban nem tudták felvenni a kapcsolatot, feltételezések szerint néhány nappal később orosz erők vették őrizetbe.

Az orosz-ukrán háború során már több újságíró is életét vesztette.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com (illusztráció)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások