fbpx
A nép szolgája (balra) és az Elkrtuk (jobbra)

Megverte az ukrán elnökkel A nép szolgája az ElkXrtuk premierjét

Megérkeztek a múlt hét tévés nézettségi adatai, amelyeket kielemezve kiderül, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főszereplésével A nép szolgája premierje jóval több nézőt érdekelt az RTL Klub képernyőjén a hétvégén, mint a TV2-n az ElkXrtuk a nemzeti ünnep előestéjén, és akkor még nem beszéltünk például a hét nagy győzteséről, A mi kis falunkról.

A Media1 a napokban már beszámolt arról, hogy a Nielsen Közönségmérés mérőműszeres adatai alapján a 18-49-es korcsoportban és a teljes lakosságban (4+) a nemzeti ünnep előestéjén, március 14-én megnyerte a TV2 által bemutatott ElkXrtuk című, Hann Endrét, a Medián vezetőjét és a Gyurcsány-Dobrev házaspárt támadó, a valóságot fikcióval megtévesztően összevegyítő film a sávját a nézettségi adatok alapján.  Most viszont megérkeztek a múlt hét teljes egészére vonatkozóan is a nézettségi adatok is, így képbe kerülhetünk arról is, hogy a 11. héten képernyőre tűzött más műsorokhoz képest hogyan alakult az ElkXrtuk nézettsége.

Az ElkXrtuk című film egyik részlete
Az ElkXrtuk című film egyik részlete a tévészékház ostromával

Az ukrán elnök sorozatának bemutatója népszerűbb lett

A heti adatokból kiderül, hogy az ElkXrtuk hiába ért el 552 ezres nézettséget a teljes lakosságban, ez csak a hét 30. legnézettebb műsora címre volt elegendő. Az ElkXrtuk adata mellé érdemes odatenni, hogy a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főszereplésével az RTL Klubon a hétvégén indult vígjátéksorozat, A nép szolgája premier részét 561.568 néző látta, és ezzel a 27. legnézettebb tévéműsor lett. Vagyis az ukrán elnök főszereplésével az új vígjátéksorozat első része lazán megelőzte az ElkXrtuk nézettségét a heti toplistában. (Az RTL dupla epizódot adott le az új ukrán sorozatból, és a második részre a nézőszám 423.595-re apadt a korcsoportban, és ezzel a 40. helyet szerezte meg a hét legnézettebb tévéműsorait tartalmazó nézettségi rangsorban.)

A nép szolgája
A nép szolgája

A kereskedelmileg kiemelten figyelt, a 18-49-es korcsoportban A nép szolgája premierje a 16. helyet szerezte meg 190.870 nézőjével, két helyet verve rá az ElkXrtuk tévépremierjére, ami a 18. helyen szerepelt, és 190.146 nézőt ért el. (A nép szolgája második epizódja a kereskedelmileg kiemelten figyelt korcsoportban a 29. helyet szerezte meg, 160.881 nézője volt.)

Az ElkXrtuk kapcsán itt érdemes megemlíteni, hogy az említett nézőszámhoz képest még további megtekintések is várhatók, hiszen ma már elérhető a film a TV2 Play nevű streaming-szolgáltatásban, és emellett a TV2 Csoport több csatornája is megismétli a választásokig, amiről itt írtunk részletesen.

A hét győztese 18-49-ben A mi kis falunk, teljes lakosságban a Sztárban sztár lett

A hét legnézettebb műsora egyébként 18-49-ben az RTL Klubon a hosszú időn új résszel visszatérő A mi kis falunk lett 301.868 nézővel, amit a rangsorban a TV2-n vetített Sztárban sztár követett 273 ezer nézővel.

Részlet A mi kis falunk című sorozat főcíméből.
Részlet A mi kis falunk című sorozat főcíméből. Fotó: RTL Magyarország

A múlt hét harmadik legnézettebb műsora a kiemelt korcsoportban az M4 Sport csatornán a Forma1-közvetítés lett 252.401 nézővel. A Séf meg a többiek című új RTL-es sorozat 250.907 nézővel a 4. helyen kezdett.

Teljes lakosságban a hét legnézettebb műsora a TV2-n a Sztárban sztár lett (885 ezer néző), amit az RTL Híradó (855 ezer néző) nézettsége követett. A harmadik helyezett A mi kis falunk (811 ezer néző) lett.

A Sztárban Sztár 2022-es évadának versenyzői, valamint műsorvezetője.
A Sztárban Sztár 2022-es évadának versenyzői, valamint műsorvezetője. Fotó: TV2 sajtószoba

A Séf meg a többiek jócskán lemaradva, a 16. helyen szerepelt a teljes lakosság körében, de az RTL szempontjából a 18-49-es korcsoport a fontosabb, ahol 4. helyezést ért el a széria premierje.

Csatlakozzon új Telegram-csatornánkhoz, hogy sose maradjon le a tartalmainkról!

Ott vagyunk Facebookon is!

További híreinket itt találja!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások