fbpx
Az Óbuda újság március 18-án megjelent száma.

Felmondott az Óbuda Újság főszerkesztője, de nem az Anonymous-videó miatt, ahogy az Index beállítja

A Media1 információi szerint Prusinszki István, az Óbuda Újság főszerkesztőjének 5 nappal ezelőtti felmondásának valójában nincs köze a most megjelent Anonymous videóhoz, ahogy azt az Index sugalmazza.

Ami tény: felmondott hétfőn az Óbuda Újság főszerkesztője, Prusinszki István. A neve már el is tűnt a kerületi, önkormányzati újság most megjelent legújabb számának impresszumából, és abban nincs megnevezve főszerkesztő.

Ma, 5 nappal később az Index közzétett egy névtelenség (Anonymous-maszk) mögött rejtőzködő személytől származó videót, ami – legalábbis a titokzatos videót készítő személy állítása szerint – azt mutatja, amint egy bizonyos személy (a magunk részéről X-nek nevezzük) úgymond kenőpénzt ad át egy másik embernek (Y-nak), és ennek köze van állítólag a laphoz.

A videófelvétel kapcsán az Index meg is nevezett egy bizonyos személyt, aki az újsággal kapcsolatos – állítólagos – korrupcióban érintett, lapunk azonban nem tudott meggyőződni a videó hitelességéről és arról sem, hogy a videón látható személy tényleg az-e, akit az Index állít: csak annyi biztos, hogy sem X, sem Y nem a távozó főszerkesztő, tehát neki nincs köze a videó által bemutatott állítólagos korrupcióhoz.

Ráadásul az egész ügyet számunkra eléggé gyanússá teszi, hogy a videót az a Csekő Imre tette közzé az Indexen, aki a hírhamisításairól hírhedt, és sajtóperek egész garmadáját elveszítő kormányközeli médiahálózatnak, a KESMA-nak volt a munkatársa korábban, illetve aki dolgozott a gyakran ugyancsak híreket hamisító PestiSrácoknál is, és aki már sokadik alkalommal közöl névtelen forrásból származó, Anonymous-maszkot viselő és eltorzított hangú személyt megszólaltató videókat, ami miatt korábban Gabay Balázs, az Index politikai rovatának szerkesztője is felmondott arra hivatkozva, hogy az Indexnél politikai nyomásgyakorlás történik.

Azt egyébként az Index sem állítja, hogy a kenőpénzes videóban látható X vagy Y az Óbuda Újság volt főszerkesztője – a lap másik személyt nevezett meg.

Ugyanakkor az Index egy másik cikkében már a címadásában is azt a látszatot kelti, hogy a videó nyilvánosságra hozatala és a főszerkesztői felmondás között bárminemű összefüggés van. Úgy tudjuk azonban, ez nem igaz. Olyannyira, hogy Prusinszki főszerkesztő már március 14-én, vagyis 5 nappal a mostani videó előtt beadta a felmondását az Óbuda Újságnál.

A Media1 telefonon elérte Prusinszki Istvánt, a távozó főszerkesztőt, mit szól a videóhoz, és miért mondott fel pontosan, de titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem nyilatkozhatott. Kérdeztük az Anonymous maszkos videóban látható személyekről is, hogy ő felismeri-e bármelyiküket, de csak annyit mondott, hogy biztos nem ő van rajta.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Borító: az Óbuda újság március 18-án megjelent száma. Fotó: obuda.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások