fbpx
PREXA 2022.

Elindult a nevezés az idei PR Excellence Hungary Awardra

Az idei évtől új területekről is lehet jelentkezni.

A Magyar PR Szövetség (MPRSZ) pénteki közleménye szerint május 13-ig lehet nevezni a szövetség által meghirdetett versenyre, a PR Excellence Hungary Awardra (PREXA), melynek célja, hogy megmérettetési lehetőséget adjon minden Magyarországon megvalósított pr-aktivitásnak és szakmai szempontok szerint értékelje azokat.

Mint írták, a díjra kategóriában és iparágak szerint egyaránt lehet nevezni, és a kategória-győztesek mellett egy fődíjat és 4 további díjat is kioszt a szakmai zsűri. A nevezési időszakban két webinárt is szervez az MPRSZ.

A pályázatra 2021-es évben megvalósult pr kampányokat várnak, összesen 13 kategóriában és 14 iparágban. Mivel folyamatosan fejlődik a pr szakma, amely egyre több területen van jelen, bővítették a pályázható kategóriák listáját.

A tavalyi 6 kategória mellett megjelentek olyan új területek, mint a fenntarthatóság, környezetvédelem, vagy a digitális kommunikáció, de külön díjazzák a kis költségvetésű, azaz egymillió forint alatt megvalósult kampányokat is.

Sztaniszláv András, az MPRSZ elnöke elmondta:

„Az MPRSZ számára fontos, hogy az egész PR szakmát képviselje, ezért is fejlesztjük folyamatosan díjainkat, hogy azok hozzájáruljanak a public relations szakma elismertségének erősödéséhez, valamint a szakmai színvonal további növeléséhez. A PR Excellence Hungary Award a legjobb gyakorlatok bemutatásával és díjazásával követendő példát állít a hazai kommunikációs szakma művelőinek. Éppen ezért 2022. június 9-én a shortlistre kerülők élőben prezentálják majd a pályaműveket a zsűri számára, amely esemény nyilvános lesz minden érdeklődő számára”.

Sztaniszláv András, az MPRSZ elnöke
Sztaniszláv András, az MPRSZ elnöke. Fotó: Magyar Public Relations Szövetség

Kedvezményesen április 15-ig, normál nevezési díjjal pedig május 13-ig lehet jelentkezni a PREXA-ra, ahol az angolul beérkező pályamunkákat külön, nemzetközi kategóriában is díjazzák. A kampányértékelések mellett a PR szakma képviselőit is fogják díjazni. Az Év Kiváló PR-szakembere Díjra bárki, míg az Utánpótlás Díjra a 35 évet még be nem töltött PR szakemberek nevezhetnek. A PREXA-n elért eredmények alapján kihirdetik az Év Ügynökségét is, és idén először az úgynevezett Innovatív megoldások/újdonság ereje Díjat is kiosztják.

Az MPRSZ célja, hogy minél több olyan csapat, vagy akár személy pályázzon, aki ezelőtt nem mérettette meg magát PR versenyen. Ezért március 21-én és április 21-én információs webinárt tartanak az érdeklődőknek, ahol feltehetik kérdéseiket a pályázni szándékozók.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások