fbpx
A Radio France központja Párizsban.

Betiltották a francia közmédiát Maliban

Két csatornára terjed ki a szankció, melyektől híreket átvenni is tilos a továbbiakban.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Többé nem sugározhatja az adását Maliban két francia közszolgálati csatorna, a France 24 és a Radio France Internationale – írta a Le Monde nyomán a 444

A tiltás következtében a helyi sajtó nem vehet át híreket ezektől a médiumoktól, noha ezek hagyományosan népszerűek az országban.

Az országot irányító katonai junta szerint a két médium hazugságokat terjesztett a civilekkel szembeni állami erőszakról, amiről az ENSZ mellett a Human Rights Watch is beszámolt – utóbbi emberi jogi szervezet becslése szerint tavaly óta 71 civilt öltek meg Maliban, ehhez képest a hatóságok a ruandai népirtás idején működő propagandához hasonlították a francia közmédiát.

Mint azt a 444.hu felidézte, Franciaország és annak európai szövetségesei februárban vonták ki a csapataikat Maliból, miután a 2020-ban hatalomra került junta Oroszország felé fordult, és a francia nagykövetet is kiutasította. A francia csapatok még 2013-ban, a dzsihádisták megfékezése céljából érkeztek az országba.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, a Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: a Radio France központja Párizsban. Fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások