fbpx
Meseország mindenkié

Pert nyert a Meseország mindenkié kiadója a rendőrséggel és a kormányhivatallal szemben

A bíróság szerint a kormányhivatal úgy hozta meg a jogsértő határozatát, hogy nem is a könyv egészét értékelte.

Két, a Meseország mindenkié című mesekönyvvel kapcsolatos ügyben is a Labrisz Leszbikus Egyesületnek adott igazat a héten a bíróság – számolt be a 444.

A portál szerint az első ügyben a Fővárosi Kormányhivatalt kötelezték új eljárásra, mivel az úgy hozta meg a jogsértő határozatát, hogy nem a mesekönyv egészét értékelte.

A másik perben a bíróság jogerősen elmarasztalta a rendőrséget, mert az nem lépett fel egy homofób rendezvény ellen, amely megfélemlítette a gyerekeket.

Az egyesületet a perekben a Háttér Társaság és a Magyar Helsinki Bizottság képviselte.

A Meseország mindenkié című, 2020-ban megjelent könyv azután vált témává a közéletben, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője még 2020 szeptemberében nyilvánosan ledarálta annak egy példányát, de Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter még büntetőfeljelentést is belengetett azokkal az óvodákkal szemben, amelyekben a könyvet használják.

Mint arról a Media1 beszámolt, Nagy Boldizsár, a könyv szerzője a melegellenes törvény tavalyi elfogadása után elhagyta az országot.

A könyvvel kapcsolatos korábbi híreinket ide kattintva olvashatja el.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások