fbpx
Szavazás, választási kampány, politikai hirdetés.

Az NVB megállapította az országos listák politikai reklámjainak műsoridejét a közmédiában

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a szerdai ülésén döntött a pártlistát, illetve nemzetiségi listát állító jelölőszervezetek politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló közszolgálati műsoridő felosztásáról – számolt be az MTI.

Mint fogalmaztak: a választási eljárásról szóló törvény szerint az országgyűlési képviselők általános választását megelőző kampányidőszakban a pártlistát állító jelölőszervezetek politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló időtartam 470 perc, és a jelölőszervezetek rendelkezésére álló időtartamot az egyes pártlisták között egyenlő arányban kell felosztani.

Az NVB által jogerősen nyilvántartásba vett pártlisták száma hat, vagyis a hat pártlistát állító jelölőszervezet pártlistánként 78 perc 20 másodperc időtartamban teheti közzé politikai reklámját a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. legnagyobb éves átlagos közönségarányú médiaszolgáltatásában.

Nemzetiségi listát állító jelölőszervezetek

Döntött az NVB az országos nemzetiségi listát állító jelölőszervezetek politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló közszolgálati műsoridő felosztásáról is.

A választási eljárásról szóló törvény szerint az országgyűlési képviselők általános választását megelőző kampányidőszakban a nemzetiségi listát állító jelölőszervezetek politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló időtartam 130 perc. A jelölőszervezetek rendelkezésére álló időtartamot az egyes nemzetiségi listák között egyenlő arányban kell felosztani.

Az NVB által jogerősen nyilvántartásba vett nemzetiségi listák száma 12, vagyis a 12 nemzetiségi listát állító jelölőszervezet listánként 10 perc 50 másodperc időtartamban jogosult közzétenni politikai reklámját a Duna Médiaszolgáltató Zrt. legnagyobb éves átlagos közönségarányú médiaszolgáltatásában.

A határozatok ellen három napon belül lehet felülvizsgálati kérelmet benyújtani a Kúriához – írta az MTI.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások