fbpx
EU-s zászlók az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt.

Elfogadták a javaslatot, létrejön az EU-s vizsgálóbizottság a Pegasus-ügyben

Donáth Anna szerint a Pegasus-ügy a demokráciáról szól, és az újságírók ellen is használt kémszoftver bevetése elfogadhatatlan.

Létrejön egy független vizsgálóbizottság az Európai Parlamentben a Pegasus-ügyben – számolt be egy csütörtöki, a Media1-hez is eljuttatott közleményében a Momentum.

A tájékoztatás szerint Donáth Anna, Róża Thun és Sophia in’t Veld kezdeményezésére a Renew Europe frakció sikerrel szólította fel a képviselőket, hogy támogassák a vizsgálóbizottság felállítását, Orbán Viktor európai parlamenti meghallgatását és felelősségre vonását.

Donáth elmondta: ideje, hogy Európa végre ráeszméljen, védelmet kell biztosítania az ügy áldozatainak, védelmet kell nyújtania azoknak a tényfeltáró újságíróknak, diákoknak, ügyvédeknek, ellenzéki politikusoknak, akiknek a magánéletében mindenfajta indok nélkül kémkedtek.

Donáth Anna beszél az Európai Parlamentben
Donáth Anna beszél az Európai Parlamentben / European Union 2020 – Source : EP / Genevieve Engel

A Momentum elnöke és EP-képviselője szerint a Pegasus-ügy a demokráciáról szól – arról, hogy két tagállamban, Magyarországon és Lengyelországban lábbal tiporják a jogállamot és az emberi jogokat. Két kormány is terroristák ellen kifejlesztett kiberfegyvert vetett be a saját állampolgárai ellen, ami Donáth szerint elfogadhatatlan.

A Pegasus-üggyel kapcsolatos korábbi híreinket ide kattintva találja meg.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: EU-s zászlók az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt. Fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások