fbpx
Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója

Orosz-ukrán háború: 500.000 eurónyi támogatást küld a független ukrán médiának az Axel Springer

„A helyszíni szabad és független tudósítás nélkülözhetetlen”, ezzel indokolja a lépést Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója.

Az Axel Springer újságírói márkák mint a BILD, a WELT, a POLITICO, az ONET és az INSIDER támogatják ukrán kollégáikat a fronton. Ennek jegyében a cég 500.000 eurót biztosít az ukrajnai székhelyű sajtóorgánumok tevékenységének és oknyomozó tudósításainak segítésére – tudatta a Media1.hu-val a médiakonszern.

Mathias Döpfner, az Axel Springer SE vezérigazgatója a társaság által megküldött angol nyelvű közleményében kijelentette

„A háborúban az igazság az első áldozat. Ennek megakadályozásához elengedhetetlen a szabad, független helyszíni tudósítás. Míg tudósítóink ebben kiveszik a részüket, az ország saját médiaszektorának népszerűsítése és létének megőrzése még fontosabb. Az ukrán újságírók jelenleg a legkeményebb körülmények között dolgoznak, gyakran az életüket is kockáztatva. Pénzbeli és természetbeni adományokkal szeretnénk segíteni nekik nemcsak folytatni, hanem kiterjeszteni is fontos munkájukat.”

A közlemény alapján az Axel Springer támogatást nyújt az NGO MEDIA DEVELOPMENT FOUNDATION-nek, a The Fix Mediának, a THE KYIV INDEPENDENT-nek, az UKRAYINSKA PRAVDA-nak, a HROMADSKE-nek, a SLIDSTVO-nak és a ZABORONA-nak.

Az Axel Springer szállítási és biztosítási költségeket, golyóálló mellények beszerzését, orvosi és műszaki felszerelések továbbá műholdas telefonok finanszírozását is segíti.

További hírek

Borító: Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója. fotó: Axel Springer sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások