fbpx
Az M1 nemzeti hírtévé megújult arculata

A magyar közmédia által terjesztett orosz propaganda miatt a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását kezdeményezi a Jobbik

Brenner Koloman, a Jobbik politikusa levélben kérte Stummer Jánost, hogy hívja össze a Nemzetbiztonsági Bizottságot annak érdekében, hogy a testület megvizsgálhassa, nem jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot a közmédia, illetve feltárhassák, hogyan jelenhet meg ott az orosz propaganda.

A Jobbik erről közleményben értesítette lapunkat kedden. Azt írják:

„Orbán elsősorban a közmédián keresztül vette át Oroszországból a dezinformációs propagandát. A putyini agymosást a mai napig – az Ukrajna elleni orosz agresszió után is – beletolják a köztévé nézőinek arcába. Az állami tévé és rádió beszélő fejei és meghívott »szakértői« a Moszkvából átvett és oroszról lefordított álhírekkel támadják Európát, miközben oroszbarát üzenetekkel bombázzák a magyar állampolgárokat. Még most is, amikor a hatalommániás Orbán szintén hatalommániás gazdája, Vlagyimir Putyin nukleáris fegyverekkel fenyegeti a világot, és félőrültként felégetné azt. Orbán Viktor és hűséges szolgája, Szijjártó Péter most eljátsszák ugyan az Európai Unió és a NATO hű szövetségeseinek szerepét, de valójában ugyanúgy az orosz érdekeknek vetik alá magukat és Magyarországot, valamint erre használják a százmilliárdokból fenntartott moszkovita közmédiát is. Egészen addig, amíg ezt engedjük! A néppárti Jobbik országgyűlési képviselője, az országgyűlés alelnöke, dr. Brenner Koloman a tapintható propaganda kapcsán levélben kérte Stummer Jánost, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökét, hogy hívja össze a Nemzetbiztonsági Bizottságot annak érdekében, hogy kivizsgálják, jelent-e valamilyen szintű nemzetbiztonsági kockázatot a közmédia »áldásos« működése Magyarországon?”

A Jobbik közölte azt is, hogy addig is, amíg sor kerül a bizottsági ülésre, felszólítják az Orbán-kormányt, hogy a közmédia azonnal hagyjon fel az orosz propagandával.

A Jobbik néhány kérdést is küldött, hogy mit kellene tisztázni a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén:

· Ki és mikor döntött úgy, hogy Magyarország részt vegyen az orosz dezinformációs titkosszolgálati kampányban?

· Milyen szerepe volt a fideszes álcivil szervezeteknek – nevezetesen Földi Lászlónak, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi elnökének vagy Horváth Józsefnek, az Alapjogokért Központ „biztonságpolitikai szakértőjének” az orosz befolyás magyarországi kiépítésében?

· Az említett személyek állnak-e bármilyen szerződésben a miniszterelnökséggel vagy a közmédiával?

· Kik és mikor szervezték meg a magyar dezinformációs szolgálatot?

· Van-e összefüggés a Nemzetközi Beruházási Bank és a magyar álhírhálózat között?

· Felállítható-e összefüggés az orosz hírszerző szolgálat vezetője, Szergej Nariskin magyar letelepedési kötvénye és a magyar álhírhálózat között?

· Mekkora veszélyt jelent a destabilizációs propaganda Magyarországra, az Európai Unióra és a NATO-ra nézve?

További hírek

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások