fbpx
Denník N

Már szinte biztos, hogy elindul a Denník N magyar nyelvű tartalomszolgáltatása – Interjú Szalay Zoltán újságíróval, a projekt gazdájával

Szalay Zoltánt, a szlovák Denník N hírportál újságíróját és projektvezetőjét hívta fel a Media1 Podcast a tervezett magyar nyelvű portál kapcsán, de a beszélgetés során több más médiával kapcsolatos téma is szóba került.

A napokban a Media1.hu-n már beszámoltunk arról, hogy a szlovák Denník N hírportál új projektbe vágott, és megkezdte az adománygyűjtést egy magyar nyelvű online tartalomszolgáltatás elindítására.

A Media1 Podcast ebből az alkalomból hívta fel telefonon a Szlovákiában élő Szalay Zoltán újságírót, a projekt vezetőjét, aki beszámolt az elképzeléseikről, és elmondta azt is, hogy halad a projekt előkészítése. Olyan szépen gyűlik az adományozói összeg, hogy már a beszélgetés rögzítésekor, pénteken is nagy esélye volt vannak, hogy elindulhat a magyar nyelvű tartalom-előállítás, ugyanis a támogatási összeg meghaladta a kitűzött célértéket, de hogy pontosan melyik elképzelés valósul meg, azt még befolyásolhatja az, hogy a támogatók száma még nem érte el az 1000 főt.

Honlapjukon jelen hírünk élesítésekor az szerepel, hogy 60.244 euró jött össze, míg a célkitűzés 60.000 euró volt, a támogatók száma eddig 704 fő volt, ami ugyan csak 70 százaléka a tervben szereplő 1000-nek, de a kiírás szerint már 600 támogatótól elindul az önálló magyar portál, ahol legalább napi két saját, hosszú cikket közölnek majd. Ha viszont 1000 fő is támogatná a projektet, akkor a két napi hosszú saját cikk mellett rövid híreket tartalmazó rovat is lesz. A gyűjtésből még 9 nap hátravan.

A Denník N nyomatott újsággal is rendelkezik, de a hangsúly a fizetőkapus online portálon van. Szalay Zoltán a Media1 podcastban beszámolt a Denník N tűzfalas, fizetőkapus tartalomszolgáltatással kapcsolatos tapasztalataikról, és a Denník további sajátosságairól, amelyek nagyban megkülönböztetik őket másoktól.

Beszélgetésünk során sok szó esett az aktuális médiahelyzetről, beleértve a szlovákiai magyar sajtó aktuális állapotát is, de szóba került a néhány évvel ezelőtt az országot megrázó és komoly belpolitikai viharokat kiváltó Kuciak-gyilkosság is, amikor is a fiatal Ján Kuciak újságírót és párját, Martina Kusnirovát  oknyomozó munkájával összefüggésben meggyilkolták, és az ügyben magas rangú vezetők érintettsége is kiderült.

A beszélgetésből az is kiderül, hogy míg a Magyar Hang Szlovákiában készül, addig a Denník N nyomtatott kiadását magyarországi nyomdában nyomják.

A beszélgetés Szalay Zoltánnal, a Denník N projektvezetőjével az alábbi lejátszóval hallgatható meg.

Egyébként épp az interjú készítésekor jelent meg egy magyar nyelvű interjú a Denník N oldalán Veiszer Alindával, az ismert magyar műsorvezetővel, aki bejelentést is tett.

Csatlakozzon a Media1-hez a Facebookon, valamint iratkozzon fel napi hírlevelünkre is, hogy ne maradjon le a híreinkről akkor sem, ha az algoritmus épp nem mutatná a tartalmainkat! A Media1 podcast adásai elérhetők a Spotify-on, továbbá a Vipcast powered by Media1 felületén is.

További hírek találhatók a Media1-en!

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások