fbpx
Gyurcsány-show.

Letiltatja a Fidesz / CÖF „miniferis” kampányának videóit a WarnerMedia

Korábban a Warner még nem volt hajlandó kommentálni, hogy a tartalmait elkezdte felhasználni a Fidesz, illetve a hozzá köthető szervezet, a CÖF az ellenzéket támadó kampányához, most viszont úgy tűnik, megelégelték a dolgot, mert szerzői jogi követelés miatt elkezdték letiltatni ezeket a YouTube-ról.

Januárban először az interneten, majd óriásplakátokon is megjelent a Fidesz, illetve a Civil Összefogás Fórum (CÖF) az ellenzéki összefogást támadó, Gyurcsány-show néven emlegetett kampányának legújabb szakasza, amelyben a videókon és plakátokon Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnököt, a DK elnökét a KicsiKÉM – Sir Austin Powers 2. című film főgonoszaként, Dr. Genyaként ábrázolják, míg  Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltet pedig a filmben bemutatkozó klónjaként, Kicsi Énként. Vagy ahogy a plakáton fogalmaznak: Mini Feriként.

A filmből a Fidesz és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által felhasznált részlet azonban a WarnerMedia tulajdonát képezi, szerzői jogvédett tartalmakról van szó, amelynek felhasználásához a jogtulajdonos engedélye kellett volna.

Az rtl.hu a kampány kezdetén kérdésekkel fordult a WarnerMedia sajtóosztályához, adott-e engedélyt a filmstúdió a Fidesznek a felvétel felhasználására.

Miranda Higham, a Warner nemzetközi kommunikációs vezetője akkor csak annyit reagált, hogy a WarnerMedia nem hajlandó kommentálni az ügyet.

Azóta elkezdték letiltani a videókat

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a mai, szerdai Facebook-bejegyzésében azonban már arról számolt be, hogy tapasztalatai szerint a WarnerMedia megkezdte az ominózus videók letiltatását. Az egyik szóban forgó YouTube-videó helyén jelenleg ez a felirat látható:

Az egyik Warner által letiltott videó.
Az egyik Warner által letiltott videó. Fotó: YouTube.com

A honatya szerint ez rávilágít arra, hogy a Fidesz/CÖF a Warner engedélye nélkül használta fel az Austin Powers-film szóban forgó jelenetét.

Néhány kisebb csatornán egyébként még megtalálható a videó.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: YouTube / Fidesz fan
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások