fbpx
A VIII. kerületi lakossági fórum Facebook-eseménye.

Előállt egy magyarázattal a Fidesz, miért nem engedi be a sajtót a józsefvárosi lakossági fórumára

Tegnap még nem a szokásos helyhiányra hivatkoztak, amikor nem adtak belépési lehetőséget a 444-nek, mára viszont a Józsefvárosi Fidesz már ezzel (is) magyarázta, hogy miért nem lehet ott a média.

Mint arról tegnap a Media1 is beszámolt, egy 8. kerületbe szervezett lakossági fórumra szeretett volna regisztrálni a 444.hu újságírója, ám a Józsefvárosi Fidesz elutasította a regisztrációt – annyit közöltek a lappal, hogy az eseményen a sajtó nem lehet jelen.

A 444.hu még külön hangsúlyozta is tegnap, hogy nem a szokásosnak mondható helyhiánnyal magyarázta a párt, miért nem mehet be a sajtó a lakossági fórumra. Az rtl.hu azonban a minap rákérdezett a Józsefvárosi Fidesznél, mi volt a kizárás oka, és mint az a válaszból kiderült: a járványügyi szempontok és a helyhiány együttesen az oka a 444, illetve a sajtó kizárásának.

„A lakossági fórum azoknak a józsefvárosi és ferencvárosi lakosoknak szól, akik szeretnék kifejezni véleményüket és javaslataikat azzal kapcsolatban, hogy a baloldali városvezetés leépíti a közbiztonságot és visszavezeti a kerületet a rosszhírű »nyócker« állapotába. A rendezvény befogadóképessége – a járványügyi szempontokat is figyelembe véve – 200 fő, a fokozott lakossági érdeklődésre tekintettel a sajtót ezúttal nem tudjuk beengedni. A téma iránt érdeklődőként figyelmébe ajánljuk azt a lényegesebb súlyosabb helyzetet, hogy Pikó András momentumos polgármester közpénzből szervezett fórumai nem látogathatók bárki számára”

– fogalmazott a kormánypárt helyi szervezete.

Az egyébként ma, szerda este esedékes lakossági fórumon Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, valamint Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere vesz részt.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: a VIII. kerületi lakossági fórum Facebook-eseménye.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások