fbpx
Részlet a tatabányai közgyűlés élő közvetítéséből.

Saját közösségi oldalán közvetíti ezentúl a tatabányai közgyűlést a település polgármestere, hogy ne lehetetlenüljön el teljesen a lakossági tájékoztatás

A városvezető maga fizeti ennek költségeit.

Még tegnap, szerdán jelentette be a Facebook-oldalán Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere, hogy a saját közösségi oldalán fogja közvetíteni a város mai, csütörtöki közgyűlését. Így is lett.

Mint a városvezető felidézte: azért kényszerül erre, mert nem közvetítheti a közgyűlést az önkormányzati televízióban, de nem is rendelheti meg azt a térségi televízióban, miután 2021 decemberében egy fideszes javaslattal megpróbálták ellehetetleníteni a város teljes tájékoztatását. Hozzátette:

semminemű kötelezettséget nem vállalhat lakossági tájékoztatás tekintetében, és 2021. december 31-i hatállyal minden szerződést, minden ezirányú kötelezettségvállalást fel kellett mondania.

Arra a polgármester nem tért ki a videóban, hogy egy interjúban korábban úgy nyilatkozott: a rendelet végrehajthatatlan, miután, bár a médiumok támogatását december 31-ig fel kellett volna mondani, a rendelkezés csak 2022-ben lépett hatályba.

A tegnapi videóban Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is szolidaritását fejezte ki Szücsné Posztovics Ilona és a település lakosságának irányába a kialakult helyzet kapcsán.

Mint Karácsony hangsúlyozta: egy önkormányzatnak kötelező az embereket tájékoztatnia, hogy az ő érdekükben milyen döntések születtek. Hasonlóan vélekedett Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje is.

A mai közgyűlés élő közvetítése ide kattintva nézhető meg a polgármester Facebook-oldaláról.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Borító: Részlet a tatabányai közgyűlés élő közvetítéséből. Fotó: Facebook / Szücsné Posztovics Ilona
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások