fbpx
Tatabánya honlapja.

Fideszes javaslattal ellehetetlenítik a lakossági tájékoztatást Tatabányán

A városnak minden, a lakosság tájékoztatásával kapcsolatos kötelezettségét fel kell mondania az év végéig.

Rendelettel vont meg minden forrást a tatabányai város lakosainak tájékoztatásától – derül ki Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Media1-hez is eljuttatott közleményéből, melyet ha valaki nem akarna elhinni, a város Facebook-oldalán is megtalálhat.

Mint a polgármesteri hivatal fogalmaz, Magyarné Kocsis Andrea (Fidesz-KDNP) javaslatára minden kötelezettségét fel kell mondania a városnak év végéig, amely a lakosság tájékoztatását szolgálja. Ide tartozik a honlap, a közösségi média, az online megjelenés és újság, valamint a közgyűlés közvetítése is.

Ezzel elzártak minden információs csatornát a lakosságtól

– hangsúlyozták.

Semmi sem fér bele

A tatabányai önkormányzat közgyűlésének december 16-i ülésén egy olyan indítványt fogadtak el a képviselők, amelynek értelmében minden lakossági tájékoztatással összefüggő kötelezettséget fel kell mondania a városnak 2021. december 31-ig.

Ennek értelmében a város új kötelezettséget nem vállalhat, és semmilyen kifizetést nem teljesíthet lakossági tájékoztatással kapcsolatban, egészen a 2022 évi költségvetés elfogadásáig, várhatóan 2022 márciusáig.

Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat és a polgármesteri hivatal munkájával, az elfogadott rendeletekkel, a város működtetésével, városi rendezvényekkel, városi intézményi információkkal kapcsolatban nem adhat hírt a város a szokásos módokon – húzták alá, hozzátéve, hogy

nem közvetítheti a város a közgyűlések üléseit, nem teljesítheti az európai uniós projektek kötelező tájékoztatási projektelemeit, továbbá nem adhat ki hírlevelet, újságot, nem adhat fel fizetett hirdetést sem, semmilyen módon.

Három független képviselő is megszavazta

A módosító indítványt, melyet Magyarné Kocsis Andrea (Fidesz-KDNP), a Pénzügyi Bizottság elnöke jegyez, a Fidesz-KDNP 8 fős képviselőcsoportján kívül 3 független képviselő is megszavazta.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester a Facebookon közzétett megszólalásában úgy fogalmazott, „elfogadhatatlan”, hogy Tatabánya lakosságának tájékoztatását megtiltják.

Hangsúlyozta, ez az Alaptörvénnyel, valamint az önkormányzati elvekkel is ellentétes, ezért értesítenek minden minisztériumot és a médiahatóságot is.

Mint arról a Media1 beszámolt, novemberben Bereznai Csaba (Fidesz-KDNP) képviselő javaslatára megszüntették az önkormányzati kiadású Jó Szerencsét Magazint. Ezzel kapcsolatban a most kiadott közlemény úgy fogalmaz,

„az akkor elfogadott határozatok szerint az önkormányzat a továbbiakban nem adhat ki újságot egy új pályázati eljárás lezárultáig. A pályázati feltételeket a Pataki Zoltánné (Fidesz-KDNP) vezette Jogi és Közbeszerzési Bizottság hivatott meghatározni”.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Tatabánya honlapja. Fotó: tatabanya.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások