fbpx
A vakcinainfo.gov.hu nyitóoldala.

Szinte lehetetlen leiratkozni a kormány hírleveléről

Van olyan, aki már 6 alkalommal próbálkozott a leiratkozással, sikertelenül. Ráadásul a kormány úgy küld az intézkedéseiről e-maileket, hogy az érintettek csak a COVID-elleni vakcinára regisztráltak korábban.

Többen is hiába próbálnak leiratkozni a kormány hírleveléről, nem járnak sikerrel; van, aki többszöri próbálkozásra sem – írja olvasói levelek alapján a Telex.

A portál még kedden publikált egy cikket arról, hogy sokan úgy kaptak tájékoztató e-mailt a 2022-es év kormányzati támogatásairól, hogy csak az oltásregisztrációkor adták meg adataikat.

A levelet jelen sorok szerzője és a Media1 főszerkesztője is megkapta a tegnapi, szerdai napon, noha a vakcinára történő regisztrációt leszámítva soha nem adta meg az adatait a kormánynak.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ levele.
A Kormányzati Tájékoztatási Központ levele. Fotó: Kasza János / Media1

Már az oltásregisztrációs oldal indulásakor is felmerült, hogy a hozzájárulás túlságosan általános, ezért lehetőséget teremt arra, hogy a kormány a jövőben más témákban is használja az adatokat, e-mail címeket. Akkor a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ a portálnak azt a választ adta, hogy ez nem fog előfordulni; most azonban, úgy tűnik, mégis megtörtént. A lap ennek kapcsán ismét levelet küldött a központnak, ahonnan azt a választ kapták csak, hogy

minden jogszerűen történik.

Többen is hiába próbálkoztak

A lapnak több olvasó is írt, miszerint nem tud leiratkozni a hírlevélről. Volt, aki 4 leiratkozó levelet küldött, és háromszor járt sikertelenül; más már 2021 áprilisában levelet írt leiratkozási szándékával, a napokban mégis megkapta az ominózus levelet, de olyan is akad, aki 6 alkalommal iratkozott le, eredménytelenül.

Bár a Telex.hu hangsúlyozza, hogy ezen egyéni beszámolók még nem tekinthetők reprezentatívnak, az azonban látszik, hogy legalább néhány esetben probléma volt a leiratkozással – előfordulhat, hogy valamilyen technikai hiba miatt.

A portál az alábbi kérdéseket tette fel az ügy kapcsán a Miniszterelnöki Kabinetirodának:

  • Van-e valamilyen további követelmény, hogy a leiratkozás sikerrel járjon (például hogy a levél tárgyának vagy a törzsszövegének mindenképp tartalmaznia kell valamilyen kifejezést)?
  • Tudnak-e ilyen problémáról, jutott-e tudomásukra olyan eset, hogy valakinek nem sikerült leiratkoznia?
  • Ha igen, mi lehetett ennek az oka?
  • Ha valaki így jár, mit tehet, hol, hogyan jelezze, hogy szeretne leiratkozni, de nem tud?

Egyelőre nem kaptak választ.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A vakcinainfo.gov.hu nyitóoldala.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások