fbpx
Klubrádió

Nem egyedül távozik a főszerkesztő a Klubrádiótól

Pataki Gábor mellett a Közélet szerkesztőség vezetője is elhagyja a Klubrádiót.

A 16 év után távozó Pataki Gábor főszerkesztő mellett Bálint Judit, a Klubrádió közéleti szerkesztőségének vezetője is elhagyja a rádiót – értesült a Media1.

Lapunk nem hivatalos forrásai elmondták: Bálint Judit január végéig még állományban van: a felmondási idejét tölti.

Bálint Judit 2003-tól, azaz mintegy 19 éven át volt a Klubrádió munkatársa, a stáb egyik leghűségesebb munkatársának számít. 2014-ben, 8 évvel ezelőtt kérték fel a közéleti szerkesztőség vezetésére. Számos kiemelt műsor szerkesztése fűződik a nevéhez, például ilyen a Hetes Stúdió, a Reggeli gyors, a Reggeli személy, de szerkesztője volt A rendszerváltás képei, és a Portré című műsoroknak is. Műsorvezetőként hallhattuk őt a Bonyolult dolgok és az Európa választ! című műsorokban is.

Bálint Judit, a Klubrádió távozó munkatársa, a közéleti szerkesztőség vezetője
Bálint Judit, a Klubrádió távozó munkatársa, a közéleti szerkesztőség vezetője

Bálint Judit a Media1 érdeklődésére hétfőn késő délután megerősítette, hogy távozik, de azon túl, hogy közös megegyezésről van szó, nem kívánt ennek hátteréről érdemben nyilatkozni.

Épp ma írtuk meg azt is, hogy Pataki Gábor főszerkesztő távozik a Klubrádiótól. A főszerkesztővel kapcsolatban megírtuk azt is, hogy az utódja az eddigi helyettese, Hardy Mihály lesz, aki 2020 elején csatlakozott a stábhoz.

A Klubrádió, mely nemrég ünnepelte fennállásának 20. születésnapját, tavaly február óta csak internetes technológiával érhető el, miután az NMHH Médiatanácsa nem hosszabbította meg a lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát a Budapest FM 92,9 MHz földfelszíni rádiós frekvenciára. A Médiatanács az FM-frekvencia hasznosítására pályázatot írt ki, amelyen a Klubrádió is elindult, de a grémium a pályázatot hibásnak minősítette, a pályázat pedig emiatt végül eredménytelen lett. A Klubrádió ezután bírósághoz fordult, de a Fővárosi Törvényszék és a Kúria a Médiatanácsnak adott igazat kétszer is. Az ügy jelenleg a strasbourgi nemzetközi bíróságon van, a Médiatanács pedig nemrég új pályázatot írt ki a 92,9 MHz-re. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Klubrádió elindul-e a pályázaton.

További hírek érhetők el a Media1.hu-n. Csatlakozhat hozzánk Facebookon is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások