fbpx
Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont korábbi ügyvezetője.

Felfüggesztett börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélte a Szombathelyi Médiaközpont volt ügyvezetőjét a bíróság

Az ügyészség által beterjesztett iratok alapján, tárgyalás mellőzésével 1 év 3 hónap börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélte a Szombathelyi Járásbíróság Halmágyi Miklóst, a Szombathelyi Médiaközpont Nkft. korábbi ügyvezetőjét. A börtönbüntetés végrehajtását a bíróság felfüggesztette.

Az Ugytudjuk.hu úgy tudja, hogy a börtönbüntetést két évre függesztette fel a bíróság. A bíróság 360 ezer forint pénzbüntetést és 542 ezer 447 forint vagyonelkobzást is megállapított ítéletében.

Mint arról korábban a Media1 is beszámolt, Halmágyi Miklóst, a Szombathelyi Médiaközpont korábbi ügyvezetőjét csalás, valamint sikkasztás bűntettével, továbbá hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolták meg, miután a hírek szerint még a cég ügyvezetőjeként egy kegyeleti szolgáltatást, továbbá két alkalommal magánúton igénybe vett szállást fizetett ki a Szombathelyi Médiaközpont bankkártyájával.

Halmágyi azt állította: a kegyeleti szolgáltatás kifizetését követően pár napra vette észre, hogy hibázott, és a sajátja helyett a céges kártyát használta, ezután pedig visszafizette az összeget.

A vád szerint a csalással okozott kár 395.468 Ft, a sikkasztás elkövetési értéke 423.544 Ft volt.

Az Ugytudjuk.hu szerint a korábbi ügyvezető tárgyalás tartás iránti kérelemmel fordult a bírósághoz, így a döntés nem jogerős. Az ügy jövőre előkészítő üléssel folytatódhat a bíróságon.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont korábbi ügyvezetője. Fotó: RTL Híradó
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások