fbpx
Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont korábbi ügyvezetője.

Vádat emelt az ügyészség a Szombathelyi Médiaközpont volt ügyvezetője ellen

Csalással, sikkasztással és hamis magánokirat felhasználásával vádolják a volt médiavezetőt.

Csalás, valamint sikkasztás bűntettével, továbbá hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolták meg Halmágyi Miklóst, a Szombathelyi Médiaközpont korábbi ügyvezetőjét – írja az Ugytudjuk.hu.

Mint arról a Media1 már tavaly beszámolt, Halmágyit 2020 februárjában azonnali hatállyal elbocsátották és nyomozás indult a Szombathelyi Médiaközpont ügyében, a hivatalos értesítés szerint visszaélés-gyanús banki tranzakció miatt. A feljelentést Nemény András szombathelyi polgármester tette meg.

A hírek akkor arról szóltak, hogy Halmágyi Miklós, a cég akkori ügyvezetője egy kegyeleti szolgáltatást továbbá két alkalommal magánúton igénybe vett szállást fizetett ki a Médiaközpont bankkártyájával.

A menesztett ügyvezető szerint a kegyeleti szolgáltatás fizetésénél pár napra rá vette észre, hogy hibázott és a sajátja helyett a céges kártyát használta, ezután pedig visszafizette az összeget.

Megtörtént a vádemelés

Az Ugytudjuk.hu úgy értesült, hogy a Vas Megyei Főügyészség vádemeléssel zárta le a nyomozati szakaszt – ezt maga az ügyészség is megerősítette a lapnak:

„A Szombathelyi Járási Ügyészség vádat emelt csalás bűntette és más bűncselekmények miatt azzal a férfival szemben, aki egy szombathelyi székhelyű nonprofit cég vezető tisztségviselője volt”.

A vád szerint a csalással okozott kár 395.468 forint, a sikkasztás elkövetési értéke pedig 423.544 forint.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni. A portál kereste Halmágyi Miklóst, aki elmondása szerint hivatalos értesítést még nem kapott az ügyről, nyilatkozni pedig nem szeretne.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont korábbi ügyvezetője. Fotó: RTL Híradó
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások