fbpx
Vitray Tamás a Spektrum TV YouTube műsorában, Radnai Péterrel beszélgetve

A Spektrum tévécsatorna bemutatja Radnai Péter a magyar televíziózás legendás személyiségeivel készített beszélgetéssorozatát

Az első influenszerek című beszélgetéssorozatban olyan ismert tévések láthatók mint például Vitray Tamás, Endrei Judit, Rózsa György, vagy például Szinetár Miklós.

Radnai Péter, Az első influenszerek alkotója a Media1 hamarosan nyilvánossá váló e heti podcastjának felvételén a számos témát érintő beszélgetés során elárulta, hogy 2021. december 27. és 2022. január 2. között látható lesz a Spektrum tévécsatornán az eredetileg YouTube-ra készült beszélgetéssorozata, amiről tavaly ITT írtunk már.

A 10 epizódból álló beszélgetéssorozatban olyan televíziós legendák szólalnak meg, akiknek a maguk idejében legalább akkora befolyásuk volt, mint a mai influenszereknek. A riportalanyok között olyan legendák szólalnak meg mint Vitray Tamás, Horvát János, Bánó András, Endrei Judit, Rózsa György, Szinetár Miklós, Benda László, Gát György, Feledy Péter, Juhász Előd.

A beszélgetések arra a korszakra fókuszálnak, amikor a televíziónak még különösen nagy jelentősége volt, hiszen az 1960-as, 70-es, 80-as években egy zárt politikai rendszerben kizárólag a kevés újságból, a 3 rádiócsatornából, de leginkább a televízióból lehetett információhoz jutni a világról. A mostani generációk már el sem tudják képzelni, hogy milyen volt a világ mobiltelefon, internet, Google vagy Spotify nélkül. Radnai Péter a beszélgetéssorozat elkészítésekor arra volt kíváncsi, hogy milyen volt úgy televíziót készíteni, amikor még nem voltak külföldi példák, és licencek, amikor az alkotóknak maguknak kellett kitalálniuk, hogy vajon mit szeretnének látni a nézők. A riportalanyok kivétel nélkül ugyanolyan újítók voltak, mint a mai televíziósok, csak egy másik történelmi helyzetben, amikor még nem volt verseny, viszont nem voltak külföldi minták sem.

Radnai Péter elmondta:

„Az első influenszerek című sorozatban olyan riportalanyokkal beszélgetek, akik meghatározóak voltak a rendszerváltozás előtt. Azok a műsorok, amiket ők készítettek, azok amiket ők mondtak, vagy akár csak az, ahogy ők kinéztek komoly befolyással volt a nézőkre. Mindaz, ami velük kapcsolatos volt, meghatározta a közbeszédet, közízlést, vagyis azt, ami alapján az emberek véleményt alkottak a világról. Ezért lehet őket a mai szóhasználat szerint influenszereknek nevezni.”

A riportalanyok történeteit, illetve visszaemlékezéseit a mai trendeknek megfelelő infografikákkal, és egy mai népszerű fiatal YouTuber, Trunk Tamás DABLTY segítségével tették a fiatalabb generációnak érthetőbbé, befogadhatóbbá.

Az első influenszerek premieridőpontjai a Spektrumon:

 • Vitray Tamás december 27. 10.00 és 19.00
 • Horvát János december 28. 10.00 és 19.00
 • Bánó András december 29. 10.00 és 19.00
 • Endrei Judit december 30. 10.00 és 19.00
 • Rózsa György december 30. 10.30. és 19.30
 • Szinetár Miklós december 31. 10.00 és 19.00
 • Benda László december 31. 10.30 és 19.30
 • Gát György január 1. 10.00 és 19.00
 • Feledy Péter január 1. 10.30 és 19.30
 • Juhász Előd január 2. 10.00 és 19.00
 • Rózsa György január 2. 10.30 és 19.30 (ismétlés)

A Media1 interjút készített Radnai Péterrel készített. Ebben Radnai Péter, aki nem csak mint tévés műsorvezető és producer, de mint DJ, zenész, és mint például a Playboy egykori főszerkesztője is ismert, magáról is mesél, így azt is megtudhatjuk belőle, ő hogyan élte meg az elmúlt évtizedeket a magyar médiában, és kiderül az is, számíthatunk-e újabb évadra a beszélgetéssorozatából. A Radnai Péterrel készült interjú ITT érhető el

.

Horvát János egyébként nemrég a Media1 podcastjának is vendége volt, a beszélgetés itt érhető el.

További hírek találhatók a Media1-en

Borító: Vitray Tamás és Radnai Péterrel beszélgetésének egy pillanata. Fotó: Media1-archívum
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások