fbpx
Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda Karinthy-gyűrűvel kitüntetett humoristája.

Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristája felajánlja saját Karinthy-gyűrűjét Galla Miklósnak

Szerinte már méltatlan Galla Miklóshoz és Laár Andráshoz, ami az elmúlt időszakban folyik, így ezzel szeretne pontot tenni a hosszú idő óta gyűrűző gyűrű-ügy végére.

„Kedves Galla Miklós! Ha annyira kell az a Karinthy-gyűrű, én szívesen neked adom az enyémet” – írta a Facebookon Bálint Ferenc humorista, aki a Szomszédnéni Produkciós Iroda nevű formáció tagjaként, Tóth Szabolcs kollégájával közösen 2014-ben kapta meg az elismerést.

Bálint Ferenc ezt követően felidézte az elmúlt időszak eseményeit – miszerint a díjat szerdán megkapó Laár András megosztaná a gyűrűt a L’art pour l’art Társulat tagjai között, Gallát is beleértve, aki azonban végleg szeretné megkapni azt –, majd hozzátette:

„Szerencsére tudok segíteni. Én a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat tagjaként, Tóth Szabolcs kollégámmal, 2014-ben kaptam Karinthy-gyűrűt. A Monty Python mellett, mondhatni a ti L’art pour L’art-os munkásságotok is hozzájárult ahhoz, hogy humorista lettem, és úgy vélem, hogy ez a mostani adok-kapok méltatlan hozzátok. Ezért döntöttem úgy, hogy felajánlom a saját Karinthy-gyűrűmet Miklósnak. (Komolyan!) Én úgy sem hordom, meg aztán vicces lenne, ha nem csak a Magyar Rádió osztogatna Karinthy-gyűrűket, hanem én is”

– írta Bálint, aki egy vicces utóiratban felidézte azt is, amikor Galla Miklós Orbán Viktornak írt levelet:

„Ja, és Miklós! Máskor nem Orbán Viktortól kell kérni a gyűrűt, hanem tőlem”.

Gallának februárban ítélte meg az állami Duna Médiaszolgáltató kuratóriuma a Karinthy-gyűrűt, majd júniusban vonták vissza tőle, mondván „méltatlan” az elismerésre. Galla ezután levelet írt Orbánnak a gyűrű ügyében, aki azt mondta, nem ő a gyűrűk ura.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda Karinthy-gyűrűvel kitüntetett humoristája. Fotó: Facebook / Bálint Ferenc
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások