fbpx
A L'art pour l'art Társulat.

Laár András megosztaná a L’art pour l’art Társulat tagjai között a Karinthy-gyűrűt

Laár nem tartja jogosnak, hogy Galla kizárólag magának követeli a gyűrűt, de vele is megosztaná azt, mivel korábban ő is tagja volt a társulatnak.

Facebook-posztban válaszolt Galla Miklós levelére Laár András. Mint arról a Media1 péntek reggel beszámolt, Galla magának szeretné a Karinthy-gyűrűt, amelyet 2021-ben végül nem neki adott át a közmédia a szerdai díjátadón.

„Bevallom, elképesztett válaszod érthetetlenül csökönyös végkifejlete” – kezdte levelét Laár, aki úgy véli, a Karinthy-gyűrűt a L’art pour l’art Társulatban végzett tevékenységéért kapta, és mivel korábban Galla is velük dolgozott, „a díjazásban (…) eszmeileg benne foglaltatik a Társulat egésze”.  Ennek következtében az elismerés „hatáskörét” kibővítené a társulat többi tagjára is:

„Elsősorban említeném Dolák-Saly Róbertet, aki a Boborján!!!
De emellett Naftalin Ernő és Leopold „Filmvetítő” Porondmester is.
Mire ment volna Besenyő Pista Bácsi, Boborján nélkül?
Tehát Robinak eszmeileg ugyanúgy járna ez a díj, mint minekünk.
Továbbmegyek: Szászi Móni! Ő találta ki, hogy a meglévő figurákból csináljuk meg a Besenyő Családot!!!
Amely végül is az igazi sikert hozta el a Társulat számára. Mire mentünk volna Te és én a Besenyő Család nélkül?
Aztán Pethő Zsolt, aki átvette Margit szerepét a távozásod után, és egy egészen más, de mégis ugyanolyan érvényes, ugyanolyan sikeres karaktert formált belőle. És a Társulat egykori és mostani férfitagjai közül egyedül Ő tud táncolni….ja és a koreográfus is Ő!!!
Ha igazságosak akarunk lenni, márpedig én szeretnék, akkor Zsolt is méltó lenne a díjra.
Ezért az idáig csak kettőnkre kiterjesztett „Vándor Karinthy-Gyűrű” programot kiterjeszteném Dolák-Saly Róbertre, Szászi Mónira, és Pethő Zsoltra is”

– írta Laár, aki ezután kifejtette, a gyakorlatban hogyan oldaná ezt meg:

„Ez úgy nézne ki, hogy január 1-jén megkapnád tőlem a Gyűrűt, de február 1-jén nem nekem adnád vissza, hanem a Robinak, aki tovább adná a Móninak március 1-jén, aki áprilisban Zsolthoz továbbítaná. A Gyűrű (Drágaszág) így június elején kerülne vissza Hozzád, és akkor megint egy hónapig a Tiéd lehetne”

Egyébként Laár szóba hozta Galla meztelenkedési ügyét is, de azt mondta, ezt most ugorjuk át, illetve erről ne nyissunk vitát.

 

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Facebook / L’art pour l’art Társulat.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások