fbpx
Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere és Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu újságírója

Nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel a győri polgármestert az Ugytudjuk szerkesztősége

Dézsi Csaba András győri polgármester hamisítással vádolta meg Pintér Bencét, az Ugytudjuk újságíróját a Partizánnak adott interjújában, amikor Gulyás Márton rákérdezett a fideszes politikusnál, miért nem hajlandó nyilatkozni a helyi, nem kormánypárti lapnak. A történtek miatt az újságíró lapja ügyvédi felszólítást küldött a fideszes városvezetőnek, és bírósági eljárást is kilátásba helyeztek vele szemben.

Dézsi Csaba András, Győr tavaly megválasztott fideszes polgármestere azt állította a Partizán műsorában, hogy Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu újságírója meghamisította a válaszait.

Azonban nem történt semmiféle ilyen, legalábbis a lap ezt állítja, ezért arra kérik a polgármestert, nyilvánosan kérjen elnézést a megvádolt újságírójuktól.

A kormánypárti polgármesterrel készült interjú november 27-én került ki a Partizán YouTube-csatornájára, valamint készült egy vágatlan verzió is. A vágatlan verzióban Gulyás Márton műsorvezető megkérdezte a polgármestertől, hogy miért nem hajlandó nyilatkozni a helyi független médiának, mire a polgármester különféle jelzőkkel illette Pintér Bencét, valamint azzal büszkélkedett, hogy ő már sokkal több cikket írt nála (a kardiológusként is ismert polgármesternek korábban egészségügyi témában jelentek meg írásai rendszeresen a Kisalföld című újságban). A polgármester, aki magára többször is újságíróként hivatkozott, azt a konkrét állítást is tette, hogy Pintér Bence abszolút meghamisítja a válaszait.

Az Ugytudjuk.hu erre válaszul leszögezte: sem a polgármester nekik, sem másoknak tett nyilatkozatait nem hamisította meg. A rágalmak miatt a vonatkozó műsorszám miatt a lap ügyvédi felszólítást küldött Dézsinek, nyilvános bocsánatkérést követelve. Jelezték azt is, hogy ha ez nem történik meg, bírósági pert indítanak a kormánypárti városvezető ellen.

Van előzmény

Megemlítették azt is, hogy nyáron a polgármester kétszer is súlyos szavakkal illette már az újságírójukat. Először augusztus elején egy Facebook-posztban történt mindez, amelynek első verziójában az újságíró családját emlegetve szidalmazta Dézsi egy olyan cikkrészlet kapcsán, amelyhez egyébként az újságírónak és az Ugytudjuk.hu-nak nem volt köze, majd állításai nagy részét aztán a poszt módosított verziójában is fenntartotta, és további, részben manipulált képkivágásokkal próbálta igazolni támadását.

Ekkor a polgármester azt írta valódi bizonyítékok nélkül Pintér Bencéről, hogy „megélhetési bértollnok” és „tiszteletlen, füllentős, arrogáns, kiképzett provokátor”. Később az Ugytudjuk.hu kamerája elől menekülve ismét hasonló tartalmú állításokat tett.

Még több hír érhető el a Media1.hu-n. Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

Kollázs: Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere (balra) és Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu újságírója
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások