fbpx
Juszt László (balra) a Kriminális című műsorban Arnold Mihály, a VPOP parancsnokával

A Pegasus-ügy újra aktuálissá tette az első Orbán-kormány idején letartóztatott Juszt László újságíró könyvét

Juszt László, a Kriminális című bűnügyi magazinműsor és az azonos nevű, az első Orbán-kormány idején bezáratott lap tulajdonosa és főszerkesztője, aki az 1999-es megfigyelési-ügy kapcsán fontos leleplező dokumentumokat tett közzé, és akit emiatt annak idején letartóztattak és megpróbáltak ellehetetleníteni, úgy döntött, apránként, majd később teljes egészében is ingyenesen közkinccsé teszi a Media1-en a könyvének tartalmát.

„Hogyan lettem Orbán ellensége? Kinevezéssel! Miért? Mert 1999-ben elmondtam, hogy egy évig hazudta az országnak azt, hogy a Horn-kormány idején a fideszeseket megfigyeltették. Konkrétan mi történt? Bemutattam azokat a papírokat, amikre hivatkozott, de azok semmit nem bizonyítottak. Így hazugságban maradt. Mi volt ezzel a baj? Akkor szembesült először azzal, hogy egy miniszterelnökről is el lehet mondani, hogy ocsmány dolgokat tesz. Van-e bennem harag? Miért ne lenne?! Letartóztattatott. Kirúgatott. Bezáratta a szerkesztőségemet. Nem mehettem külföldre. Ellehetetlenítette a kollégáimat, a családomat. Mára persze ezzel nem vagyok egyedül… de mindenkinek a saját sorsa fáj a leginkább. Változott valami? Semmi. Velem semmi. Az országgal meg az, amit mindenki lát. Mi ez a könyv, amit most újra megmutatok? Azóta felnőtt két korosztály, akik nem tudhatnak arról, hogy már az indulása is mocskos volt. Ez a könyv ezt mutatja be az újszülötteknek. 1999-ben, az ügy lezárásakor jelent meg. Majd pert is nyertem az akkor még szabadon működő magyar bíróságon a miniszterelnök ellen. Nem ígérek jó szórakozást, de bízom benne, hogy néhány elvakult hívőnek kinyílik a szeme…” – mondta a Media1-nek Juszt László annak kapcsán, hogy úgy döntött, közkinccsé teszi egykori könyvét. Ebből első körben most 23 oldalt mutatunk meg – íme.

Kriminális című lap
A Juszt László főszerkesztette Kriminális című lap – az újságot azután záratták be, hogy beszámolt 1999-ben Orbán Viktor ügyéről

 

A Juszt-ügy
A Juszt-ügy

A könyv következő 39 oldala itt érhető el. Hamarosan közzétesszük a folytatást is!

Még több tartalom érhető el a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk Facebookon is és kérje ingyenes napi hírlevelünket is, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmakról!

Borító: Juszt László (balra) a Kriminális című műsorban Arnold Mihály, a VPOP parancsnokával
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások