fbpx
Juszt László, a Kriminális című műsorban 1996-ban

A Juszt-ügy – Itt van Juszt László könyvének 2. része az első Orbán-kormány idején történt letartóztatásáról és a megfigyelési ügyről

Folytatjuk Juszt László az 1999-es megfigyelési ügyről szóló könyvének közzétételét. A Media1 podcastjának Juszt László lesz a következő vendége, akivel a könyv témája mellett a személyével kapcsolatban az elmúlt években a sajtóban megjelentekről is beszélgetünk.

Juszt László, a Kriminális című bűnügyi magazinműsor és az azonos nevű, az első Orbán-kormány idején bezáratott lap tulajdonosa és főszerkesztője, aki az 1999-es megfigyelési-ügy kapcsán fontos leleplező dokumentumokat tett közzé, és akit emiatt annak idején letartóztattak és megpróbáltak ellehetetleníteni, úgy döntött, apránként, majd később teljes egészében is ingyenesen közkinccsé teszi a Media1-en a könyvének tartalmát. Egy héttel ezelőtt Juszt a következő gondolatokkal tette ingyenesen elérhetővé a Juszt-ügyről szóló könyve első 23 oldalát:

„Hogyan lettem Orbán ellensége? Kinevezéssel! Miért? Mert 1999-ben elmondtam, hogy egy évig hazudta az országnak azt, hogy a Horn-kormány idején a fideszeseket megfigyeltették. Konkrétan mi történt? Bemutattam azokat a papírokat, amikre hivatkozott, de azok semmit nem bizonyítottak. Így hazugságban maradt. Mi volt ezzel a baj? Akkor szembesült először azzal, hogy egy miniszterelnökről is el lehet mondani, hogy ocsmány dolgokat tesz. Van-e bennem harag? Miért ne lenne?! Letartóztattatott. Kirúgatott. Bezáratta a szerkesztőségemet. Nem mehettem külföldre. Ellehetetlenítette a kollégáimat, a családomat. Mára persze ezzel nem vagyok egyedül… de mindenkinek a saját sorsa fáj a leginkább. Változott valami? Semmi. Velem semmi. Az országgal meg az, amit mindenki lát. Mi ez a könyv, amit most újra megmutatok? Azóta felnőtt két korosztály, akik nem tudhatnak arról, hogy már az indulása is mocskos volt. Ez a könyv ezt mutatja be az újszülötteknek. 1999-ben, az ügy lezárásakor jelent meg. Majd pert is nyertem az akkor még szabadon működő magyar bíróságon a miniszterelnök ellen. Nem ígérek jó szórakozást, de bízom benne, hogy néhány elvakult hívőnek kinyílik a szeme…”

Mától – ahogyan akkor megígértük – a Media1-en olvasható, a Juszt-ügyről szóló könyv következő része, ezúttal további 39 oldal.

Hamarosan közzétesszük a folytatást is, érdemes követni a Media1-et! Emellett Juszt László lesz a Media1 podcastjának következő vendége. Ebben nem is csak a könyvről és az 1999-es letartóztatásáról lesz szó, de például azokról a vádakról is, amelyek az elmúlt években megjelentek Juszt Lászlóval kapcsolatban, és amelyek most kommentek formájában a könyv első részének megjelenésekor is előkerültek. A Juszt Lászlóval készült interjút a jövő héten tesszük közzé.

A Juszt-ügy, avagy a kormányzati pánikbetegség anatómiája című könyv első 23 oldalát itt lehet visszaolvasni.

Még több tartalom érhető el a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk Facebookon is és kérje ingyenes napi hírlevelünket is, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmakról!

Borító: Juszt László a Kriminális című műsorban korábban
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások