fbpx
Az Elkrtk - a hazugság ára c. film előzetesének egy részlete

Rendőrségi feljelentést tesz Kálomista Gábor, az ElkXrtuk producere

Kálomista bűncselekményt gyanít amögött, hogy állítólag sokan miután lefoglalják előre a helyeiket a filmjének vetítésére, végül mégsem veszik át a jegyeiket a a mozipénztárakban.

Néhány nappal ezelőtt az Origo megjelentetett egy – egyébként szerző nélküli – írást, melyben Kovács Gábor producert támadják, amiért közösségi médiás oldalán azt írta, „mindenki nagyon sok helyet foglaljon le” a néhány napja bemutatott ElkXrtuk című filmre.

Kovács, aki a filmmel kapcsolatban már korábban is kritikusan fogalmazott, egészen pontosan a következőket írta:

„Semmiképpen nem a magyar mozisok büszke napja a csütörtök, főleg nem a művészmoziké (a médiahatóság „art” * besorolása gondolom, senkit nem lep meg. Esetleg már a Mély torkon is érdemes gondolkodniuk.) Ugyanazok a mozik adnak teret a közpénzből forgatott Elkxrtuk című Fidesz-kampányfilmnek, mint a Feleségem története, az Eltörölni Frankot, Toxikoma, Külön falka, Természetes fény… Itt valakik vagy eltévesztették a mozi kulturális/szórakoztató szerepét, vagy erős hányingerrel hoztak kényszerű döntést. Én továbbra is javaslom, hogy mindenki nagyon sok helyet FOGLALJON le… Az „alkotó”stábnak (nem a technikainak, ők ebből élnek) meg külön köszönet egy szakma lejáratásáért, és még ki is röhögtetik magukat a hétvége óta okafogyott kampányukkal”

(A bejegyzésben Kovács valójában tévesen írta, hogy a médiahatóság adott művészfilm besorolást a filmnek, a valóságban ugyanis, ahogyan ezt a Media1 megírta, a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Filmiroda tette ezt meg.)

Kovács ezen bejegyzése kapcsán az Origo elkezdte támadni őt, azt állítva, hogy ezzel a producer valójában arra buzdíthatta az embereket, hogy csak foglalják le a jegyeket, de azt ne vegyék át. Kovács viszont azt mondta az Indexnek, ez nem igaz:

„Azt nem mondtam, hogy ne vegyék át, azt mondtam, hogy foglaljanak jegyet.”

Az Index felvetésére, hogy ebben azért van némi irónia, Kovács azt mondta, az irónia nem büntethető. Azt is mondta:

„Sose mondom senkinek, hogy ne menjen moziba, azt se mondom, hogy ezt a filmet ne nézze meg. Állítólag annyira fogynak a jegyek, hogy aki megnézné, foglaljon előre” – zárta le a témát a producer.

Az Origo ezután beszélt Kálomista Gáborral, a Gyurcsány-ellenes játékfilm producerével is, aki azt nyilatkozta: szerinte valójában nem Kovács Gábor egyéni akciója miatt maradnak nagy arányban üresek a székek a mozitermekben. Kálomista egy bizonyos „Gyurcsány-kommandót” sejtett a háttérben:

„Én nem gondolom, hogy ez Kovács Gábor egyéni akciója volt, azt gondolom, hogy a Gyurcsány-kommandó újabb támadása volt a film ellen” – jelentette ki.

Kálomista ezután arról beszélt, hogy szerinte az egész már súrolja a bűncselekmény határát,

„vagy talán azt túl is lépi, ezért büntetőfeljelentést fogunk tenni az illetékes szerveknél”.

A kormánypárti portál korábban egyébként részleteiben kielemezte Kovács Gábor Facebook-bejegyzését, és a következő hasonlatokkal illette azokat, akik lefoglalnak egy jegyet, de aztán nem veszik át a megadott határidőig:

„Mint aki egy idős asszony táskájából kilop ezer forintot. Mint aki egy nyugdíjas lakásába belopózik és kilop a hűtőszekrényből egy mirelit csirkét. Mint aki visszatekeri (egy kicsit) a kilométerórát, amikor a 23 éves kocsiját elviszi az autókereskedőhöz”.

Emellett támadták Kovácsot azért is, hogy az ő legutóbbi filmjét mennyien nézték meg.

A Gyurcsány-ellenes játékfilmet, melynek kapcsán ugyanaz a kritika jutott eszébe az összes megyei lapnak szerte az országban (mindenki azonos gondolatokkal magasztalta azt), a múlt héten, csütörtökön mutatták be. A film pillanatokon belül az Imdb nevű ismert nemzetközi filmadatbázisban a világ legrosszabb filmjei közé került. Ez vélhetően annak is köszönhető, hogy egy Facebook-csoportban a film leértékelésére ösztönözték az embereket. Később a kormány barátai a film értékelésének ötösre értékelésével próbáltak szépíteni az eredményen, azonban ez egyelőre csak kevéssé sikerült: több mint 28 ezer szavazat van az 1-es értékelésre, és mindössze 4357 ember adott rá jeles értékelést. Azaz a szavazók 85,1 százaléka szerint a film csapnivalóan rossz.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Az ElkXrtuk című film egyik részlete
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások