fbpx
Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszédet mond a Sára Sándor vetítő- és koncertterem ünnepélyes átadásán az MTVA Kunigunda útjai székházában 2021. szeptember 22-én. A két éve elhunyt Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr nevét viseli ezentúl az MTVA vetítő és koncertterme.

A közmédia hírhamisítóként elhíresült vezérigazgatója állítja, az MTVA pártoktól független, objektív és XXI. századi

Szerinte az M1 egy „népszerű, nézett, trendteremtő” hírcsatornává vált.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) három éve kinevezett vezérigazgatója, Papp Dániel interjút adott a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) gondozásában megjelenő Figyelő hetilapnak, melyet a hvg.hu szemlézett.

Papp a hetilapnak azt mondta, hogy amióta tíz éve összevonták a négy céget (Magyar Televízió, Duna TV, Magyar Rádió és az MTI) az MTVA-ba, másfélszeresére nőtt a legyártott műsorpercek száma. A vezérigazgató szerint a magyar médiapiac „kissé túlméretezett”; ez annak is tudható be, hogy állandó a fluktuáció az MTVA minden platformjánál. Személyes stratégiájának része, hogy minden posztra a legjobb embereket vegyék fel, és

azt szeretné, hogy legyen egyfajta státuszszimbólum a közmédiánál dolgozni.

Papp szerint az MTVA fejlettségben most érte el a felnőttkort, és ma már egy XXI. századi vállalat képét nyújtja. Kitért arra is, hogy állítása szerint állandóan megpróbálják őket „a politika színterére ráncigálni”, de

„nekünk nem feladatunk, hogy ott szereplők legyünk. Mégiscsak a közmédiáról van szó, amely pártoktól független, objektív”

– állítja.

Papp kitért a közmédia gazdálkodására is, mely szerinte teljesen átlátható, beszámolóik nyilvánosak, költségvetésük pedig egyáltalán nem eltúlzott. (Épp az elmúlt napokban derült fény arra, hogy a 2022-es évre 130 milliárd forintos büdzséből gazdálkodhatnak a közmédiánál – ez 13 milliárd forintos növekedés a 2021-es évhez képest.)

Papp Dániel szerint az M1 egy „népszerű, nézett, trendteremtő” hírcsatornává vált, így „szinte természetes, hogy támadások kereszttüzébe került”. Mint mondta, a hírműfajt sokféleképpen lehet értelmezni, „de nekünk az a célunk és jogszabályi feladatunk, hogy mindent tényszerűen közöljünk”.

Bírálatnak helye nincs

Tegnap a Media1 számolt be arról, hogy az MTVA-hoz tartozó, állami Kossuth Rádió törölte Angyal József okleveles adószakértő meghívását, miután a NAV-nak nem tetszett, hogy Angyal bírálatot fogalmazott meg az adóhatóság következetlen kommunikációjával kapcsolatban.

Az ügyben kerestük az MTVA sajtóosztályát is, de egyelőre nem reagáltak. A NAV sem reagált.

Az MTVA-ról itt érhetők el korábbi írásaink

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója beszédet mond a Sára Sándor vetítő- és koncertterem ünnepélyes átadásán az MTVA Kunigunda útjai székházában 2021. szeptember 22-én. MTI/Bruzák Noémi
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások