fbpx
Julian Reichelt, a Bild menesztett főszerkesztője.

Hatalmi visszaélésre hivatkozva kirúgták a Bild című német bulvárlap főszerkesztőjét

Viszonya volt egy gyakornokkal korábban, akit később a hírszerkesztők vezetőjének is kinevezett.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Julian Reicheltet, a Bild című napilap főszerkesztőjét az Axel Springer német kiadóvállalat – írja a CNN nyomán a Telex.  Az indoklás szerint azért, mert „nem tartotta be a munka és a magánélet közötti határokat, és nem mondott igazat az igazgatótanácsnak”.

Vasárnap a The New York Times arról írt, hogy a főszerkesztőnek viszonya volt egy 25 éves gyakornokkal, akit többször el is vitt az Axel Springer egyik berlini szállodájába, továbbá később egy olyan pozícióba nevezte ki, mely már a nő bevallása szerint is túl nagy feladat volt.

„Ha kiderül, hogy viszonyom van egy gyakornokkal, elveszítem az állásomat” – állítása szerint ezt mondta a főszerkesztő a lánynak még 2016-ban. Egy évvel később a hírszerkesztők vezetőjének nevezte ki szeretőjét.

A kiadó egy ügyvédi irodát is felfogadott Reichelt munkahelyi viselkedésének felderítésére; a volt gyakornok nekik azt mondta, „mindig is így ment ez a Bildnél, aki lefeküdt a főnökkel, az jobb állást kapott”.

A német kiadókonszernnek azért is kellemetlen lehet az ügy, ugyanis idén augusztus végén jelentették be az amerikai terjeszkedést a Politico és a Protokol felvásárlásával – szeptemberben pedig női vezetőik arányának növelését tűzték ki célul.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Julian Reichelt, a Bild menesztett főszerkesztője. Fotó: DW News / YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások