fbpx
Az Axel Springer főbejárata Berlinben

Az Axel Springerhez kerül a Politico és a Protokol

A német médiakonszern így jelentős eléréssel rendelkezik majd az amerikai médiapiacon.

Megállapodást írt alá az Axel Springer médiakonszern a Politico felvásárlásáról, beleértve a Politico Europe vegyesvállalat fennmaradó, 50 százalékos részesedését is. Robert Allbrittontól megvásárolják a Protokol elnevezésű, technológiai hírekkel foglalkozó portált is – áll a vállalat Media1-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

A Politico című lappal kiegészülve az Axel Springer márkái az amerikai piacon jelentős elérést produkálhatnak, mivel már portfóliójukba tartozik az Insider és a Morning Brew is.

Tizenöt éves története során a Politico a világ egyik legbefolyásosabb hírforrásává vált, és testvérkiadványával, a Protokollal együtt több mint 500 újságírót foglalkoztatnak. A hírportál és az Axel Springer együttműködése 2014-re nyúlik vissza, amikor közösen elindították a brüsszeli székhelyű Politico Europe-ot.

Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója a felvásárlás kapcsán az objektív és minőségi újságírás fontosságát, valamint a szerkesztői függetlenség és a pártatlan tudósítás szükségességét hangsúlyozta.

A korábbi alapító-tulajdonos, Robert Allbritton továbbra is a kiadónál marad. A felvásárlással az amerikai Politico, valamint az európai kiadvány és a Protocol menedzsmentje és szerkesztői a helyükön maradnak, és munkájukat a továbbiakban is elkülönítve végzik az Axel Springer egyéb márkáitól.

A felek megállapodtak abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra az üzlet részleteit. Az ügyletre még vár egy hatósági jóváhagyás, melynek zárása 2021 utolsó negyedévére várható.

Az Axel Springer július végén jelentette be, hogy megválik magyar részesedésétől a Blikk kiadójában, az eddig Ringier Axel Springer Magyarországnak nevezett vegyesvállalatban, így annak kizárólag a Ringier Axel Springer válik a tulajdonosává.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Axel Springer sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások