fbpx
Tiktok

Két ügyben is vizsgálja a TikTokot az ír adatvédelmi hatóság

A népszerű közösségi platform európai leányvállalatát akár éves betételének 4 százalékát elérő összegre is büntethetik.

Két ügyben is vizsgálatot indított az ír adatvédelmi hatóság a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok közösségi platformmal kapcsolatban – írja a HWSW.

A Data Protection Commission a hét elején jelentette be, hogy két vizsgálatot is indít a szolgáltatás működése kapcsán. (Az ír szakhatóság azért illetékes az ügyben, mert a TikTok európai operációjáért felelős leányvállalat is Írországban található.)

A két vizsgálat egyike arra fókuszál, hogy a TikTok hogyan szűri ki a 13 éven aluli felhasználókat, és hogyan dolgozza fel az ő személyes adataikat. A második vizsgálat fókuszában az áll, hogy a TikTok az uniós adatvédelmi törvényeknek megfelelően továbbítja-e az uniós állampolgárok személyes adatait Kínába.

A vizsgálatok kapcsán a vállalat közölte: a cég mindenben megfelelt a vonatkozó adatvédelmi előírásoknak, illetve a fiatalkorúak személyes adatainak védelmét mindig is a legmagasabb prioritású ügyként kezelte. Amennyiben viszont az ír hatóság vizsgálata más eredményre jut, az európai leányvállalat éves árbevételének 4 százalékát elérő büntetési tételben részesülhet a cég.

Szeptember elején a Facebook tulajdonában álló WhatsApp üzenetküldő alkalmazást 225 millió euróra büntette az ír adatvédelmi felügyelet a GDPR-szabályok megsértése miatt.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások