fbpx
A Kaposvári József-díj átadója.

Kaposvári József-díjat kapott a 24.hu, az RTL Klub Házon kívül és az MTVA P’amende című műsorainak szerkesztősége

A 40 évesen elhunyt cipészről elnevezett elismerést azok kapják, akik szűkebb vagy tágabb környezetükben példamutató tevékenységükkel segítik mindazokat, akik rászorulnak.

Összesen tizenöt elismerést adott át a Kaposvári Józsefről elnevezett, mélyszegénységben élőket támogató és fejlesztő program, a Kaposvári József Stúdió – áll a 24.hu beszámolójában.

A mozgásában korlátozott Kaposvári József élete során ott segített a rászorulókon, ahol tudott: a szegényeknek cipőt, a gyerekeknek játékot adott, másoknak tanulási lehetőséget biztosított. A mesterember Magyarcsanádon cipőjavítással kezdte karrierjét, később Makón nyitotta meg a „Kipi-Kopi” cipőjavító műhelyt, majd 2015-től már Budapesten is árulta a termékeit. 2017-ben, 40 évesen, váratlanul halt meg.

A mélyszegénységben élőket támogató és fejlesztő program 2018-ban vette fel a nevét, hogy így tisztelegjen „Az ország cipészeként” ismert szakember előtt. A projektet Papp Róbert, a stúdió alapítója és programigazgatója, valamint Jónás Tímea egészségügyi tanácsadó koordinálja. Ottrubay Wolf Ágnes, a Vis Fontis Egyesület elnöke társaságában ők adták a díjakat a Pesterzsébeten rendezett esten, amelyen Szabados Ákos polgármester és Hiller István, az Országgyűlés alelnöke is köszöntötte a vendégeket.

A díjazottak teljes névsora

Elismerést kapott a 24.hu szerkesztősége, az RTL Klub Házon Kívül és az MTVA P’amende című műsorainak szerkesztősége mellett Izsák-Ndiaye Rita ENSZ-diplomata, Hajnis Annamária, Harcsa Zoltán korábbi ökölvívó olimpikon, Horváth József rákkutató, Joka Daróczi János újságíró-szociálpolitikus, Kadarkai Endre riporter, Kunhegyesi Ferenc festő, Lukács Adorján bokszedző, Mészáros Antónia, az UNICEF ügyvezető igazgatója, Oláh Gergő énekes és Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője is. Díjazott továbbá a balesete nyomán tolókocsiba kényszerült Sárközi Richárd, az X-Faktor korábbi győztese.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Pesterzsébet Önkormányzata / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások