fbpx
A Hirado.hu írása 2021.09.14-én, mellyel olvasói fotókat kér Budapestről

Bódult emberről készült olvasói fotóval támadja Karácsony tevékenységét az állami média

A közmédia híroldala szerint Karácsony Gergely „mélybe rántotta” Budapestet. Ezt néhány olvasói fotóival igyekeznek igazolni.

„Karácsony a mélybe rántja Budapestet” – adja meg az alaphangot a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), azaz az állami médiavállalat kötelékébe tartozó hírportál, a Hirado.hu oldalon frissen megjelent írása, amire a Népszava internetes kiadása talált. Ebben a „Karácsony” szó összesen 15 alkalommal szerepel. Az állami médiavállalat híroldala azt állítja, „a főváros békeidőben kevés olyan látványos mélyrepülést élt meg, mint napjainkban, Karácsony Gergely főpolgármestersége idején.” Káoszról, állandósult dugókról, tarthatatlan hajléktalanhelyzetről, szemétről és elhanyagolt közterületekről írnak, mindezeket a főpolgármester munkásságának számlájára írva.

A weblap arra kéri olvasóit, hogy küldjenek „képeket, videókat, rövid történeteket a pusztuló főváros mindennapjairól” – elmondásuk szerint egyre több olyan beszámolót kapnak, hogy utcákon, buszmegállókban és a buszjáratokon „bódult állapotban lévő, elhanyagolt külsejű személyek hemzsegnek.

Néhány, olvasóktól érkezett fotóval igyekeznek alátámasztani ezt. A közzétett fotókon láthatunk bódult embert, alvó hajléktalant, valamint készült kép eldobott szemétről, páron pedig az látszik, hogy autók várakoznak a piros lámpánál. Az a képekről többnyire nem derül ki, pontosan mikor készültek, dátumot ugyanis nem írtak a képek alá. Van viszont olyan kép, amiről ennek ellenére megállapítható, hogy mostanában fotózhatták: az egyiken például néhány autó áll a Blaha Lujza téren a piros lámpánál, és látszódik, hogy épp a tér megújítása folyik. Ha egyébként a képek mostanában készültek, a torlódást okozhatta akár a közlekedők türelmét jócskán próbára tevő Eucharisztikus Kongresszus is, de dátum hiányában ezt olvasóként nem tudjuk megállapítani.

Az elmúlt időszakban számos negatív cikk jelent meg a kormánypárti médiában Budapestről. A nívódíjjal jutalmazott Metropol például koldustérképpel jelentkezett augusztus végén. Kiderült az is, hogy milliókat költ a közmédia az adófizetők pénzén Karácsony Gergelyt lejárató, fizetett Facebook-posztokra.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Hirado.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások