fbpx
Klecska Ernő

Posztumusz Aranyember-díjban részesült Klecska Ernő

Az elismerést a 2020-ban elhunyt újságíró fia vette át.

Néhány napja átadták a Tarsoly Ifjúságért Egyesület által megítélt Aranyember-díjakat, melyet minden évben három közismert székesfehérvári személynek és egy szervezetnek osztanak ki. A díjazottak között szerepel a 2020 novemberében elhunyt Klecska Ernő újságíró neve is – derül ki Székesfehérvár város honlapjáról.

„Posztumusz Aranyember-díjban részesítették Klecska Ernő újságírót, a szabad, megalkuvástól mentes újságírás egyik képviselőjét, akit az elmúlt év őszén fiatalon ment el. Klecska Ernő 1963-ban született Székesfehérváron, középfokú tanulmányait a József Attila Gimnáziumban folytatta. A Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett villamosmérnöki diplomát, majd mérnök-közgazdászként végzett az Óbudai Egyetemen. A széles látókörű, tájékozott szakember húsz évig dolgozott a megyei hírlapnak, 2016-ig. Az olvasók a gazdasági témájú, objektív és színvonalas cikkeiből, riportjaiból ismerhették, a gazdasági rovat vezetője volt. Szakmailag kiemelkedő, a megye gazdasági körülményeinek bemutatásában végzett munkájáért 2002-ben megkapta a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sajtódíját, 2016-ban Szabad Sajtó Díjjal ismerték el. 2017-től a Fehérvár Kukac hír- és véleményportál főszerkesztője volt, illetve a budapesti Athéné Gimnázium pedagógusaként dolgozott. 2020-ban a Titkok Háza Tudományos Élményközpont, illetve a Prosperis Alba kommunikációs csapatát erősítette”

– írják.

Klecska Ernő fia, Klecska Márton az Aranyember-díj átadásán.
Klecska Ernő fia, Klecska Márton az Aranyember-díj átadásán. Fotó: Gáspár Péter / Székesfehérvár Városportál

A díjat Klecska Ernő fia, Klecska Márton vette át, aki elmondta: édesapját folyamatosan igazságérzete vezérelte, ami sok áldozattal járt.

Hozzátette, hogy az ilyen díjak sokszor az egyedüli támpontok, amelyek segítenek visszatekinteni arra az útra, amit édesapja megtett. Kiemelte, hogy Klecska Ernő példája erőt adhat a következő generációknak is, hogy merjenek kitartani és folyamatosan menni előre.

Klecska Ernő 2020 novemberében, életének 58. évében hunyt el.

A meghurcolt újságíró és tragikus halála

Klecska Ernő 2016-ig, húsz évig dolgozott a Fejér Megyei Hírlapnak. Az épp akkoriban Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó birtokába kerülő Mediaworks azonban elbocsátotta, és nevét megpróbálták összefüggésbe hozni az Orbán Viktorral megjelent interjú meghekkelésével kapcsolatban. Klecska az általa indított pert megnyerte, és kiderült, hogy koholt vádak alapján bocsátották el – részletesebben korábbi írásunkban foglalkoztunk az üggyel.

Halála után röviddel egyik volt kollégája, Boda András nyilvánosságra hozta azt az üzenetváltást Klecska Ernővel, melyet halála előtt 5 nappal váltottak. Ennek tanúsága szerint az újságírót 38-39 fokos láza ellenére sem tesztelték koronavírusra. Az üzenetváltást a Media1 is publikálta.

Az Aranyember-díj átadásáról az elhunyt újságíró korábbi munkahelye, az azóta a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba (KESMA) olvadt Fejér Megyei Hírlap online kiadása, a Feol.hu is beszámolt. A hírnek egyetlen bekezdést szántak.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Klecska Ernő
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások