fbpx
Klecska Ernő újságíró

Nyilvánosságra hozták Klecska Ernő halála előtti egyik üzenetét

Az Orbán-interjú meghekkelésével alaptalanul megvádolt ismert újságíró a halála előtt 5 nappal írt üzenetek szerint hiába kérte, hogy teszteljék le COVID-ra. Az üzenetváltásban mást is állított.

Mint arról szerdán beszámoltunk, mindössze 58. életévében elhunyt Klecska Ernő mérnök-közgazdász-újságíró, a Fejér Megyei Hírlap volt lapszerkesztője, Székesfehérvár egyik legismertebb újságírója. Arról a korábban több díjjal is kitüntetett kiváló újságíróról van szó, akiről jogerős bírósági ítélet is kimondta utóbb, hogy alaptalan, koholt vádak alapján vádolták meg évekkel ezelőtt azzal, hogy felelős az Orbán Viktor miniszterelnökkel közölt karácsonyi nagyinterjú „meghekkelésében” (azaz abban, hogy az interjút valaki néhány plusz mondattal, például azzal, hogy „A KÓRHÁZI HULLÁK SZÁMA IS EMELKEDIK” megtoldotta), ebben ugyanis sem Klecskának, sem szerkesztőtársának, Hajnal Csillának nem volt szerepe, felelőssége. Klecskáék munkaügyi pert is nyertek.

Most egy olyan személyes üzenetváltást osztunk meg, melyet Klecska Ernő egyik barátja, Boda András folytatott Klecska Ernővel. Az üzenetváltás körülbelül 5 nappal Klecska Ernő tragikus halálának bekövetkezte előtt történt. Az üzenetváltás tartalmát Boda András a Facebook nyilvánossága előtt már megosztotta nem sokkal ezelőtt. Ismerve Klecska Ernő gondolkodását, az igazság iránti maximális elkötelezettségét, mi is úgy döntöttük, betűhűen (a mobiltelefonos kommunikáció miatti helyesírási hibákat is meghagyva) megosztjuk azt, mivel az üzenetváltás többek számára is tanulságokkal szolgálhat, és egyfajta magyarázatként arra, mi is történt Székesfehérvár egyik legintelligensebb újságírójával, aki évtizedeken át látta el az embereket hírekkel, információkkal egészen addig, amíg Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó fel nem vásárolta a céget és meg nem akadályozták Klecskát a tájékoztató munkája folytatásában egy ideig, amíg egy új oldalt ezután nem alapított.

„Nos… igencsak sokat gondolkodtam, mitévő legyek… de végül is arra jutottam, közzéteszem, amit öt nappal ezelőtt beszélgettem a barátommal, kollégámmal, Ernővel, akivel pont egy időben, 1989-ben kezdtük a pályát, én a Dunaújvárosi, ő a Fejér Megyei Hírlapnál… Ernő 58 évesen, tegnap itt hagyott minket. Az alábbi beszélgetés előzménye, hogy megbeszéltük, ha Fehérváron járok, összefutunk. Pénteken ott volt dolgom, rá is írtam. Betűváltoztatás nélkül megosztom veletek, amit akkor beszéltünk… Nem tehetek róla, de nincs más gondolatom, mint hogy minden, ami itt megy, undorító, alávaló, ócska, szakszerűtlen, esetleges ötletelés. És ebben, ennek következményeképpen most meghalt egy barátom, egy kitűnő kollégám, egy becsületes, remek, fiatal ember. Akit, egyébiránt, mint jogerősen ki is derült, koholt vádak alapján, a meghekkelt Orbán-szóló miatt rúgtak ki az állásából néhány éve…

Halló
Te küldted, ekkor: november 20., 10:21
11-től fogadóóra Szfvár
Te küldted, ekkor: november 20., 10:21
Idegenrendészeti akármivel szemközti parkoló
Te küldted, ekkor: november 20., 10:22
József A u 38 vagy ilyesmi
📷
küldte, ekkor: november 20., 10:28
Hali. Én !gyban ,.
Te küldted, ekkor: november 20., 10:29
No… betegeskedsz?
📷
küldte, ekkor: november 20., 10:58
Sajnos
Te küldted, ekkor: november 20., 10:59
Coronita vagy csak valami simaság?
📷
küldte, ekkor: november 20., 11:01
Az lehet- kiderül a vallatásnàl
Te küldted, ekkor: november 20., 11:01
Fasza…
Te küldted, ekkor: november 20., 11:02
Mikor tesztelnek? Szarul is vagy?
📷
küldte, ekkor: november 20., 11:03
38-39 fokos láz
Ernő Klecska küldte, ekkor: november 20., 11:03
Nem akarnak tesztelni
Te küldted, ekkor: november 20., 11:03
Ouch… az nem kellemes
📷
küldte, ekkor: november 20., 11:03
Ez az új modi
Te küldted, ekkor: november 20., 11:03
Az hibátlan…
Te küldted, ekkor: november 20., 11:04
Ész megáll
📷
küldte, ekkor: november 20., 11:05
Mondvan: mire kijon az eredmény, meggyogyulok, ha romlik vmi, menjek az ügyeletre v hívják mentot
Te küldted, ekkor: november 20., 11:05
Pfffff
📷
küldte, ekkor: november 20., 11:05
Ahogy kivettem ez a rutin
Te küldted, ekkor: november 20., 11:05
Hihetetlen
📷
küldte, ekkor: november 20., 11:07
Teszt nélkül is koronasnak rögzíthető a haziorvos
Te küldted, ekkor: november 20., 11:07
Bármi is a baj, jobbulást kívánok neked
📷
küldte, ekkor: november 20., 11:08
Ez is egy új szabaly. Plusz ha pozitív vagy akkor is ez a rutin, h otthoni lázcsillapítas, pihenes
Ernő Klecska küldte, ekkor: november 20., 11:08
Koszi!
Te küldted, ekkor: november 20., 11:10
Aha… persze, de azért csak más, ha tudod is…
📷
küldte, ekkor: november 20., 11:11”

 

Az üzenetváltás hitelességét Klecska Ernő más ismerőse, barátja, és testvére, Klecska Andrea is megerősítette. Testvére azt írta, szinte szó szerint hasonló üzeneteket kapott testvérétől és nem hagyja annyiban a történteket.

A végére hagytuk, de legalább ilyen érdekes, hogy Klecska Ernő haláláról a Fejér Megyei Hírlap internetes kiadása, a feol.hu némi késedelemmel, a késő esti órákban, 20:53-kor végül közzétett egy írást In memoriam Klecska Ernő címmel, melyben Klecskát méltatják, de az őt elbocsátó Mediaworkshöz tartozó megyei internetes újság szerzője, V. Varga József azt már kínosan elhallgatta a megemlékezésben, hogy volt munkatársát hogyan, milyen méltatlan körülmények között, alaptalan vádak alapján, törvénytelenül rúgták ki a laptól, amikor azt megvásárolta Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó.

Klecska Ernő életéről itt írtunk bővebben tegnap.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások