fbpx
Horváth Tamás, a Vasárnap.hu főszerkesztője a Pesti Hírlap 2021. augusztus 12-i számának címlapján.

Bodrogi Gyula szerint a Vasárnap.hu főszerkesztőjének a törvény előtt kell felelnie

A nemzet színésze el sem akarja hinni, hogy „létezik olyan, aki tagadja a holokausztot”. Ezt a vele interjúzó vasarnap.hu című lap főszerkesztőjéről mondta.

A Vadászati Kiállítás nagyköveteként készített interjút a Vasárnap.hu Bodrogi Gyula színművésszel – az interjút az oldal csütörtökön vezető hírként hozta le. Ez az a lap, amelyikről kiderült, hogy főszerkesztője, Horváth Tamás nyíltan náci kijelentéseket, a Holokauszt bűneit relativizáló kijelentéseket tett néhány évvel ezelőtt. A nemzet színészét ennek kapcsán kérdezte a 168.hu.

Bodrogi elmondta: nem követi a közéletet és a politikát, és el se hiszi, „hogy létezik olyan, aki tagadja a holokausztot”, és ha a Vasárnapnak adott interjúja előtt erről tudott volna, magától Horváth Tamástól kérdezte volna meg, hogy igaz-e, amit róla állítanak.

Zajlik a Doktor Balaton forgatása
Zajlik a TV2 Doktor Balaton című sorozatának forgatása – a képen balra Bodrogi Gyula. Fotó: TV2 sajtószoba / Media1-archív

„Természetesen teljesen elhatárolódok tőle, ha valaki nyíltan tagadja a holokauszt-katasztrófát. Ha Horváth Tamás náci nyilatkozatokat tett, akkor a főszerkesztőt meg kell büntesse a törvény. De nem az én tisztem pálcát törni felette.”

– tette hozzá a 168.hu-nak.

A színművész azt is mondta, hogy a Vasárnap.hu újságírója „teljesen normális” interjút készített vele, és ha provokatív kérdéseket tettek volna fel, akkor arról nem nyilatkozott volna. Amennyiben pedig maga Horváth készítette volna az interjút vele, és bizonyítottan náci kijelentéseket tett, akkor nem állt volna szóba vele – zárta gondolatait a színművész.

Korábban a Telex nyomán a Media1 is beszámolt arról, hogy Horváth Tamás, a Vasárnap.hu új főszerkesztője korábban az Erő és Elszántság nevezetű, szélsőjobboldali szervezet tüntetéseinek aktív résztvevője volt. Írtunk arról is, hogy korábbi munkahelyén a 888.hu-nál pedig maga a főszerkesztő, G. Fodor Gábor távolította el egy szélsőséges hangvételű írását utólagosan.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Horváth Tamás, a Vasárnap.hu főszerkesztője a Pesti Hírlap 2021. augusztus 12-i számának címlapján.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások