fbpx
vasarnap.hu

Szélsőjobboldali megnyilvánulásairól elhíresült főszerkesztőt neveztek ki a Miniszterelnökség által támogatott laphoz

A vasarnap.hu eddigi főszerkesztője, Vágvölgyi Gergely a Mandinernél folytatja, helyét Horváth Tamás veszi át.

Horváth Tamás személyében új főszerkesztő érkezett a vasarnap.hu élére – írja a 444. A lap emlékeztet, hogy az LMBTQ+ közösséget és az abortuszt nyíltan elutasító portál rendszeresen jelentetett meg vitatott, szélsőjobboldali narratívájú anyagokat. Felidézte a lap, hogy Horváth tavaly februárban, még előző munkahelyén, a 888.hu-nál jegyzett „Dicsőség a hősöknek: 75 évvel ezelőtt vette kezdetét a kitörés” című cikkében a birodalmi Dél Hadseregcsoport főparancsnokának, Otto Wöhlernek a „lelkesítő üzenetét” is közölte, ami Hitlert és Szálasit élteti, és szerinte a kitörés Európát és Magyarországot védelmező, heroikus küzdelem volt. (A cikket egyébként végül a 888 főszerkesztője, G. Fodor Gábor eltávolíttatta az oldalról nem sokkal azután, hogy az nagy port kavart és, „Tartsuk távol a fekáliát!” címmel írt róla Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközösség / EMIH vezető rabbija.)

Elmennek a falig

Az új főszerkesztő a Mandinernek (a Vasárnap.hu eddigi főszerkesztőjének új munkahelyének) adott interjújában elmondta:

„A vasarnap.hu nem egy átlagos sajtóorgánum; nálunk a kollégák hivatásként fogják fel a munkájukat, és a nyilvánosság eszközeivel nap mint nap megvívják azokat a vallási, világnézeti, kulturális és politikai csatákat, amelyeknek az elvesztése végső soron az európai keresztény civilizáció végét jelentené.”

Hozzátette, hogy például az életvédelem terén „a falig, sőt azon túl is el kell mennünk”, de ez önazonos a vasarnap.hu szellemiségével, és „nem azért, mert nekem ez a heppem, hanem azért, mert a keresztény hitünkből ez következik; meghasonulnánk, ha máshogy tennénk”.

Keresztényüldözés

A Miniszterelnökség az üldözött keresztényekkel kapcsolatos kommunikáció elősegítésére nyújtotta a 21 és fél milliós támogatást.

A lap kiadóját, amelyet a KDNP pártalapítványa egyik alapítójáról nevezték el, a Magyar Államkincstár elnöke képviseli. Beszámolói szerint 2018-ban 276 ezer forintból, 2019-ben már közel 37 millió forintból gazdálkodott. A vissza nem térítendő támogatást a KDNP pártalapítványától és a Bethlen Gábor Alapkezelőtől és a Miniszterelnökségtől kapták. Utóbbival kapcsolatban Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a DK képviselőjének kérdésére elmondta:

„az érintett civil szervezet azért részesült támogatásban, hogy a keresztényüldözés jelenségét, az üldözött közösségeket, valamint a megsegítésükre indított programokat magyar és angol nyelven bemutassa médiafelületein. Mindezt azért tartjuk fontosnak, mert világszerte 260 millió embert üldöznek pusztán azért, mert keresztény (…)”

További hírek a Media1-en

Borítókép: vasarnap.hu
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások