fbpx
Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc is megszólalt az újságírókat és a kormány kritikusait érintő megfigyelési ügyről

Szerinte ha a Direkt36 cikke igaz, akkor hazaárulás történhetett.

„Ha igaz, hogy a kormány vég nélkül lehallgatott újságírókat, üzletembereket, független értelmiségieket, politikusokat, akkor ugye ezek hazaáruló bűnözők. Ha igaz. Hogy kiderüljön az igazság, az leginkább ennek a kormánynak az érdeke. Mert úgyis minden nyilvános lesz. Legkésőbb kormányváltás után. Mert ebben a nemzetközi ügyben nem fogják tudni eltüntetni a bizonyítékokat. És sem Izrael, sem az USA nem fogja takargatni Orbán bűneit”

– jelentette ki Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök, a DK elnöke, hozzátéve:

„Szóval minden tekintetben jobb ennek a kormánynak, ha maga teszi meg az első lépéseket. Amíg van még hatása az eseményekre. Hogy ne teljesen ellenséges környezetben kelljen válaszolnia a nyilvánvaló kérdésekre. Végük lesz. Már csak arra van hatásuk, hogy milyen ronda lesz ez a vég.”

Az ellenzéki politikus hétfőn ezt azzal a cikkel kapcsolatban jelentette ki, amelyben a Direkt36 egy nemzetközi oknyomozó projekt részeként arról számolt be, hogy egy izraeli kémszoftver, az NSO Group Pegasus nevű megoldásának segítségével olyan célszemélyek kerültek megfigyelési célpontba mint Varga Zoltán, a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosa, Simicska Ádám, a nagyvállalkozó Simicska Lajos fia, a Magyar Nemzet kiadójának ügyvezetője, a Direkt36 újságírói, valamint a hvg.hu egyik volt munkatársa, továbbá egy meg nem nevezett további újságíró. Az ügy kapcsán hétfőn tiltakozását fejezte ki a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, az ellenzék pedig rendkívüli Nemzetbiztonsági bizottsági ülést hívott össze. A szoftver alkalmas beszélgetések lehallgatására, valamint a telefonon lévő valamennyi adat, üzenet, fotó, email és egyéb információk kifürkészésére is.

Időközben az NSO Group, az izraeli kémszoftver gyártója is megszólalt. A cég kétségbe vonja az oknyomozó projekt forrásainak hitelességét, és rágalmazási pert fontolgat – részletek erről itt.

További hírek érhetők el a Media1-en

Borító: Gyurcsány Ferenc korábban, az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Fotó: YouTube / adáskép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások