fbpx
Az RTL Group székházának bejárata

Az RTL Csoport eladja az RTL Belgiumot

Az RTL Group 33 éven át volt az RTL Belgium tulajdonosa.

Az RTL Magyarországot is tulajdonló RTL Group ma, hétfőn bejelentette, hogy végleges megállapodást írt alá az RTL Belgium eladásáról. A vevő a belga DPG Media és a Groupe Rossel médiavállalat – tudta meg a Media1 az advanced-television.com-ról és a lalibre.be-ről.

Az RTL Csoport hangsúlyozta, hogy a tranzakcióhoz versenyhatósági jóváhagyásra is szükség lesz, így a tranzakció várhatóan 2021 negyedik negyedévében zárul majd le.

Az RTL belga médiavállalatáért fizetendő összeg mintegy 250 millió euró. Az RTL Group részvényesei is részesedni fognak az eladásból származó bevételből  meghatározott osztalékpolitikának megfelelően.

Az RTL Group 33 éven keresztül volt az RTL Belgium többségi részvényese, majd 2020 decemberéből a teljes részvénycsomag az övé volt.

„A DPG Media és a Groupe Rossel erős, multimédiás vállalatok, amelyek jól felkészültek az RTL Belgium digitális átalakulásának felgyorsítására”

– jelentette ki Elmar Heggen, az RTL Group vezérigazgató-helyettese. Az eladás az RTL stratégiájának része – hangsúlyozta Elmar Heggen, aki egyúttal köszönetet mondott az RTL Belgium vezetésének és munkatársainak teljesítményükért, szenvedélyükért és elkötelezettségükért.

A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy az RTL továbbra is hisz a közönségben és a független tájékoztatásban, a vélemények sokszínűségében és a magas színvonalú szórakozásban. Jelezték: egyéb cégeikkel továbbra is együtt akarnak működni  majd az RTL Belgiummal.

Az RTL Belgium három ingyenes tévécsatornája, az RTL-TVI a Club RTL és a Plug RTL vezető tévécsatornák közé tartozik a francia nyelvű csatornák között. Az RTL Belgium rádióállomásai, a Bel RTL, a Radio Contact és a Mint. A tulajdonosváltás előtt álló üzleti egység működteti az RTL Play streaming szolgáltatást (az RTL Most belga megfelelője) és az RTLInfo.be internetes hírportált is.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borító: Az RTL Group székháza.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások