fbpx
Dr. Gődény György a Nutriversum videójában

Rémhírterjesztésért vádat emeltek Gődény György ellen

Felfüggesztett börtönt kért az ügyészség a bűnösségét tagadó gyógyszerészre.

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség Gődény György ellen, arra hivatkozva, hogy tavaly novemberben olyan írást tett közzé, melynek tartalma alkalmas volt arra, hogy akadályozza a koronavírus elleni védekezés eredményességét – tudta meg a 24.hu.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért egy rémhírterjesztéssel vádolt férfira. Hozzátette, a terhelt továbbra is kitart amellett, hogy nem követett el bűncselekményt, és azt állította, hogy az általa becsatolt cikkek az ő igazát támasztják alá.

A vádirat lényege szerint Gődény tavaly november 25-én a déli órákban „A választás szabadsága” címmel egy írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, ami felkerült a róla elnevezett egyéb közösségi média oldalára is. A cikkben a férfi értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte. A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról pedig azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be.

A gyógyszerész elérte a célját, ugyanis az internetes oldalán nagy számban szóltak hozzá írásához az azt olvasók, és a közösségi médiás oldalára is több száz komment érkezett, amit több százan meg is osztottak.

Az ügyészség különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztéssel vádolja a gyógyszerészt, mely bűncselekményért a törvény szerint 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje Gődényt.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borítókép: Dr. Gődény György a Nutriversum videójában
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások